Germania se pregătește de o catastrofă naturală. Sistem de alertă

Germania face pregătiri în caz de catastrofă naturală. 

Germania are în vedere dotarea cu un mecanism de trimitere automată a alertelor pe telefoanele mobile pentru a preveni persoanele de un posibil pericol, în special în caz de catastrofă naturală, a anunţat luni Ministerul de Interne, după recentele inundaţii soldate cu 180 de victime şi importante pagube materiale, transmite AFP, citează Agerpres.

"În aceste ultime luni, ideea nu a fost primită cu entuziasm de toată lumea. Însă am decis să o punem în aplicare. Nu există niciun argument rezonabil împotriva acestei idei", a explicat Horst Seehofer, care a fost audiat de Bundestag cu privire la inundaţiile catastrofale ce au afectat Germania la jumătatea acestei luni.

Autorităţile şi serviciile de securitate germane au fost criticate pentru că au eşuat parţial în ceea ce priveşte prevenirea populaţiei de gravitatea inundaţiilor. Chiar dacă serviciul meteorologic german şi Biroul federal de prevenţie a catastrofelor au emis avertismente, acestea nu au ajuns la suficient de mulţi oameni.

Cum va fi transmisă alerta



Printre variantele de îmbunătăţire a metodelor de prevenţie, guvernul german intenţionează acum să autorizeze trimiterea de alerte prin telefon, un mecanism numit "Cell Broadcasting".

Similară unui mesaj SMS, această alertă va fi transmisă de o autoritate publică pe telefoanele mobile ale persoanelor situate în zone de risc, prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă. Spre deosebire însă de un mesaj SMS, un astfel de mesaj de alertă nu este transmis la un număr specific de telefon, ceea ce face ca întregul sistem de alertă să fie compatibil cu protecţia datelor private, o preocupare foarte importantă în Germania. În plus, o altă deosebire faţă de mesajele SMS, aceste alerte vor ajunge la populaţia vizată chiar şi dacă reţeaua de telefonie este foarte încărcată.

Această tehnologie, ce necesită o investiţie de mai multe zeci de milioane de euro, este încă foarte puţin utilizată în Europa. Sisteme similare de alertă în caz de catastrofe naturale sunt folosite în SUA sau în Japonia.

În plus faţă de acest sistem de alertă celulară, Germania intenţionează, de asemenea, să reinstaleze un sistem de prevenire folosind sirenele, dintre care multe au fost demontate în ultimii ani din lipsă de întreţinere. Un test, desfăşurat anul trecut, la nivel naţional, al acestui sistem moştenit din perioada Războiului Rece, s-a transformat într-un fiasco după ce multe dintre sirene nu s-au declanşat din motive tehnice. În multe localităţi autorităţile locale au eliminat aceste sirene, considerându-le pur şi simplu inutile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel