Germania: Conservatorii şi social-democraţii continuă parteneriatul la guvernare, dar avertizează că mai sunt multe de făcut

Cancelarul german Angela Merkel şi partenerii săi din coaliţia guvernamentală au anunţat miercuri că vor continua să lucreze împreună, după ce au salutat un raport privind rezultatele executivului de la Berlin după alegerile din septembrie 2017, transmite dpa, scrie Agerpres.

Examinarea realizărilor legislative ale cabinetului Merkel a iniţiat un proces care în final ar putea avea drept rezultat dezmembrarea coaliţiei guvernamentale de la Berlin întrucât această analiză va forma baza evaluării politice făcute de conservatori şi social-democraţi cu privire la continuarea parteneriatului dintre cele două blocuri politice.

Vicecancelarul şi ministrul de finanţe Olaf Scholz, care doreşte să devină viitorul lider al Partidului Social-Democrat german (SPD), a susţinut comentariile lui Merkel.

Salut raportul ce arată lucrurile pe care le-am realizat. Mai avem multe de făcut, a spus Scholz.

Mulţi membri SPD doresc ca partidul lor să iasă din coaliţia guvernamentală, dar sprijinul electoratului atât pentru conservatori, cât şi pentru social-democraţi a scăzut masiv după scrutinul din 2017, făcând din eventualele alegeri anticipate o opţiune nedorită.

Viitorul coaliţiei guvernamentale de la Berlin depinde în mare parte de SPD. În decembrie formaţiunea îşi va alege un nou lider, ulterior social-democraţii urmând să decidă dacă rămân sau nu la guvernare. Principalii candidaţi la şefia SPD sunt Olaf Scholz şi Norbert Walter-Borjans.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel