Germania atacată cibernetic de Rusia. Ce spune Angela Merkel

Angela Merkel acuză Rusia că ar fi coordonat un atac cibernetic asupra contului său de e-mail și a avertizat că Germania ar putea aplica sancțiuni în acest caz.

Merkel a declarat că are "dovezi clare" despre tentative "scandaloase" de atacuri cibernetice ruseşti care au vizat cancelaria germană, subliniind că Germania își rezervă „dreptul de a lua măsuri, inclusiv împotriva Rusiei", potrivit AFP.

Merkel spune că Germania nu și-a schimbat evaluarea cu privire la tacticile folosite de Rusia - o strategie de „război hibrid, care include atacuri cibernetice, dezorientare și denaturarea faptelor".

„Pot să spun cu sinceritate că acest lucru îmi face rău. În fiecare zi încerc să am cele mai bune relaţii cu Rusia, iar pe de altă parte există probe atât de tangibile că forţele ruse fac acest lucru. Neplăcut e puţin spus. Mi se pare scandalos. Nu am fost singură persoană afectată în Bundestagul german. Au fost mulți alți membri ai Parlamentului. Indignarea se aplică și în cazul lor", a afirmat cancelarul german în faţa deputaţilor reuniţi în Bundestag. 

Revista germană Der Spiegel a relatat săptămâna trecută că Serviciul de informaţii al armatei ruse (GRU) pare să fi intrat în posesia mai multor e-mailuri ale biroului parlamentar al cancelarului Angela Merkel în urma unui atac cibernetic comis în 2015 împotriva parlamentului german. Moscova a negat acuzaţiile precedente cu privire la atacuri cibernetice în străinătate, potrivit RFI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel