Germania: Activişti ecologişti s-au legat cu lanţuri de grilajul cancelariei

Treizeci de activişti ecologişti s-au legat marţi cu lanţuri de grilajul sediului cancelariei germane pentru a denunţa politica insuficientă, în opinia lor, a guvernului condus de Angela Merkel în ce priveşte combaterea schimbărilor climatice, relatează AFP.

Manifestanţii, tineri proveniţi din mişcarea Extinction Rebellion, s-au legat cu lanţuri de gât şi le-au trimis cheile lacătelor cancelarului şi altor 13 miniştri, pentru a denunţa o 'catastrofă climatică'. La începutul după-amiezii, poliţia a intervenit, tăind lanţurile cu cleşti, operaţiunea desfăşurându-se fără incidente. 'Este trist că niciun om politic nu a venit să discute cu noi.

Aceasta reprezintă într-adevăr problema cu membrii acestui guvern: nu fac faţă responsabilităţilor', a declarat Tanja Raab, una din protestatare, după ce a fost eliberată. 'Cancelarul dispune de competenţe guvernamentale şi este de datoria sa să răspundă primei revendicări a Extinction Rebellion, spunând adevărul despre amploarea catastrofei climatice', a arătat Annemarie Botzki, o reprezentantă a mişcării, într-un comunicat.

Germania a eşuat în a-şi respecta obiectivele pentru 2020 privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi, în lipsa unei politici mai ambiţioase, va rata şi angajamentele pentru 2030, respectiv reducerea cu 55% a acestor emisii comparativ cu nivelul din anul 1990. Guvernul Merkel a promis la sfârşitul lunii mai că proiectul de lege în materie va fi gata în septembrie. Subiectul combaterii schimbărilor climatice s-a impus în rândul alegătorilor germani în ultimele luni. Aproximativ 46% dintre ei au luat în considerare în primul rând acest criteriu atunci când au votat în alegerile pentru Parlamentul European, ceea ce a adus formaţiunea Verzilor pe locul al doilea, cu un scor record de peste 20%, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel