Gergely Gulyas: Guvernul ungar susţine nominalizarea lui Oliver Varhelyi la postul de comisar european

Guvernul ungar susţine nominalizarea lui Oliver Varhelyi la postul de comisar european, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, în conferinţa de presă săptămânală, transmite MTI.

Potrivit lui Gergely Gulyas, Varhelyi - ambasadorul Ungariei la UE - este unul dintre cei mai buni experţi ungari în afaceri europene, ale cărui competenţe nu pot fi puse sub semnul întrebării.

Gulyas a insistat că singurul politician care ar fi trebuit să fie eligibil pentru funcţie (comisar european, n.r.) a fost Laszlo Trocsanyi întrucât el a fost pe prima poziţie a listei Fidesz pentru alegerile europarlamentare din luna mai, listă susţinută de 53% dintre alegătorii ungari.

Totuşi, rolul lui Trocsanyi în prevenirea imigraţiei, în calitate de ministru al justiţiei, a determinat Bruxellesul să vadă roşu în faţa ochilor.

La 26 septembrie, candidatura lui Laszlo Trocsanyi la postul de comisar european pentru vecinătate şi extindere a fost respinsă de Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European (JURI). În ziua anterioară, preşedintele JURI oferise informaţii referitoare la suspendarea activităţii de avocat a lui Trocsanyi. Deşi aceste informaţii au confirmat explicaţiile date de eurodeputatul ungar Jozsef Szajer, membrii ecologişti din JURI au cerut redeschiderea discuţiei şi au ridicat o serie de întrebări privind firma de avocatură a lui Laszlo Trocsanyi şi legăturile cu guvernul ungar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel