Gerea (ALDE): Cîțu dovedește că este rupt de realitate

Andrei Gerea
Andrei Gerea

Deputatul Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, a spus că „eminența cenușie" a economiei din PNL, Florin Cîțu, dovedește pe zi ce trece că este rupt de realitate.

”Florin Cîțu încearcă din toate puterile să îl întreacă pe propriul șef de partid în ridicol și în penibil. PNL e într-o perioadă critică, nereușind să depășească nici acum momentul 2016 când votul românilor a arătat o neîncredere în proiectele propuse de ei. Această supărare continuă îi determină să propage mesaje iresponsabile menite să creeze panică. Nu este pentru prima dată când Florin Cîțu aruncă în spațiul public tot felul de mesaje apocaliptice. Acesta oferă cea mai clară dovadă de iresponsabilitate a celor din PNL.

Cea mai nouă ieșire publică a lui Florin Cîțu arată că acesta este rupt de realitate și confirmă lipsa de responsabilitate. Senatorul PNL vine și profețește crize, în speranța că așa va atrage atenția, crize care la ora actuală sunt doar în PNL.

Realitatea este cu totul alta. Tendințele pozitive din economia românească, din timpul guvernării ALDE – PSD, din anii 2014 – 2015, stopate sau încetinite în timpul guvernării tehnocrate în 2016, au fost reluate în guvernarea PSD - ALDE din 2017 până în prezent. Datele privind evoluția economică pentru anul 2017 și primul trimestru din acest an confirmă această tendință.

Săptămânile trecute, Banca Mondială a anunțat că economia României va continua să crească peste potenţial în 2018, cu aproximativ 5,1%, determinată de stimulentele fiscale. INS confirmă că economia românească a înregistrat o creştere cu 4% pe seria brută şi cu 4,2% pe seria ajustată sezonier față de primul trimestru din 2017. Mai mult, ultimele analize ale economiei românești realizate de Comisia Europeană și de Fondul Monetar Internațional (FMI) pun în evidență faptul că România are o foarte bună stabilitate macroeconomică și nu este amenințată de nicio criză”, a spus Andrei Gerea.

Creștere economică spectaculoasă


”Dincolo de prognoze și date statistice, ceea ce contează cu adevărat sunt implicațiile directe pentru viața de zi cu zi a oamenilor. În luna aprilie 2018, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.512 lei, cu 0,5% mai mare decât în luna martie 2018. De asemenea, de la 1 iulie pensiile vor fi majorate cu 10%. Acum, când economia este pe un trend pozitiv, guvernul PSD – ALDE a venit cu măsuri care să transfere în buzunarele cetățenilor creșterea economică.

România este azi o țară cu o creștere economică spectaculoasă, cu un nivel redus al șomajului, cu un ritm ridicat al creșterii producției industriale, cu o creștere substanțială a veniturilor reale ale populației, fie că e vorba de salarii, fie că e vorba de pensii, precum și cu reducerea datoriei publice că procent în PIB. De asemenea, au fost create numeroase locuri de muncă, iar puterea de cumpărare a crescut cu 5% în primele luni din 2018 datorită continuării creșterii salariilor și pensiilor corectate cu inflația.

Este firesc ca opoziția să critice guvernul. Ceea ce nu e firesc este ca opoziția să mintă opinia publică. România primește din ce în ce mai multe vești bune din economie, care certifică faptul că suntem pe drumul cel bun, în vreme ce opoziția ignoră toate datele oficiale doar pentru a-și face jocul politic!

PNL dorește răul guvernării PSD - ALDE și implicit răul României. Nu îi convine că am reușit să redresăm economia după eșecul guvernării tehnocrate, că avem performanțe macroeconomice, că am majorat substanțial rata de absorbție a fondurilor UE și am îndreptat țara pe drumul corect, acela al creșterii economice. Promovând mesaje care anunță crize, Florin Cîțu și PNL nu fac decât să alunge investitorii și să blocheze economia țării”, a mai zis deputatul ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel