De la BALONUL DE AUR, la PREȘEDINTELE țării. George Weah

foto: captura video youtube
foto: captura video youtube

George Weah, primul jucător din afara Europei care a câştigat Balonul de Aur, a ajuns preşedinte al Liberiei. El a câştigat cursa prezidențială după turul al doilea de scrutin.

Weah a fost desemnat cel mai bun fotbalist al lumii în 1995, în ancheta revistei "France Football". El este la a doua tentativă de a obţine cea mai înaltă funcţie a ţării sale, după ce în 2005 a fost învins în alegeri de Ellen Johnson Sirleaf, prima femeie din istoria Africii ajunsă şef de stat.

Weah a câştigat bazându-se în special pe sprijinul votanţilor tineri din Liberia, ţară în care 50% din populaţie are vârsta mai mică de 30 de ani. În vârstă de 51 de ani, Weah este liderul pertidului Congresul pentru Schimbare Democratică (Congress for Democratic Change-CDC).

Rezultatul oficial de la alegeri va fi anunțat sătămâna aceasta, dar fostul atacant al Milanului nu are nicio emoție, după ce miercuri fusese declarat câștigător în 12 din cele 15 circumscripții electorale libiene.

"Cu cea mai profundă emoție vreau să vă mulțumesc vouă, oamenilor Liberiei, pentru că m-ați onorat astăzi cu votul vostru. Este o mare speranță. #Liberia # Liberia2017" este mesajul postat și în engleză, și în franceză de Weah pe Twitter, după alegeri.

Fostul fotbalist de la Monaco, PSG, AC Milan, Chelsea, Manchester City şi Marseille, a câştigat şi primul tur de scrutin, însă nu a obţinut procentele necesare pentru a fi desemnat preşedinte.

Weah a devenit celebru odată cu transferul în Europa, la AS Monaco, în 1988, însă consacrarea definitivă a obţinut-o în tricoul lui AC Milan, echipă la care a ajuns în 1995, de la PSG și la care a evoluat până în anul 2000, perioadă în care a primit Balonul de Aur (1995) şi a cucerit două titluri de campion în Serie A TIM.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel