George Soros, cuvinte dure pentru Angela Merkel. Acesta o acuză de „acorduri speciale” pentru gazul rusesc

Fondatorul Fundatiei pentru o Societate Deschisa, George Soros
Fondatorul Fundatiei pentru o Societate Deschisa, George Soros

În timp ce filantropul îl laudă pe italianul Mario Draghi, pentru fostul lider german, Angela Merkel, Soros are doar cuvinte dure.

 Filantropul George Soros a dat vina pentru dependența de gaz din Rusia a Europei în mod direct pe „acordurile speciale” ale fostului cancelar german Angela Merkel cu Moscova.

„Dependența Europei de combustibilii fosili ruși rămâne excesivă, în mare parte din cauza politicilor mercantiliste duse de fostul cancelar Angela Merkel”, a spus Soros, într-un discurs în marjele Forumului Economic Mondial de marți seară. 

„Ea făcuse acorduri speciale cu Rusia pentru furnizarea de gaze și făcuse din China cea mai mare piață de export a Germaniei”, a mai declarat George Soros.

Pe măsură ce invazia Ucrainei de către Rusia continuă, sancțiunile UE împotriva petrolului rusesc rămân inaccesibile. 

Soros, a cărui Fundație pentru Societatea Deschisă promovează democrația liberală, a lăudat-o pe Ursula von der Leyen pentru numind-o „o voce europeană puternică”. El a adăugat că actualul cancelar german Olaf Scholz a fost ales pentru a continua politicile lui Merkel, dar cu toate acestea se pare că „întotdeauna reușește să facă ceea ce trebuie în cele din urmă”, invocând mișcări de a anula Nord Stream 2, de a crește cheltuielile pentru apărare și de a trimite arme în Ucraina.

Soros l-a lăudat în mod repetat pe premierul italian Mario Draghi, care a fost „mai curajos, deși dependența de gaz a Italiei este aproape la fel de mare ca cea a Germaniei”, potrivit Politico.

George Soros, la forumul de la Davos: Războiul din Ucraina poate fi începutul celui de-al Treilea Război Mondial

Soros, în vârstă de 91 de ani, manager de fonduri speculative care și-a câștigat faima pariind împotriva lirei sterline în 1992, a prezentat războiul din Ucraina ca parte a unei lupte mai largi între societățile deschise și societățile închise, precum China și Rusia, care sunt în ascensiune.

"Invazia ar putea fi începutul celui de-al treilea război mondial și este posibil ca civilizația noastră să nu-i supraviețuiască", a declarat Soros la Davos, potrivit unui text al discursului său publicat de biroul său.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel