George Soros, atac la președintele Chinei

Miliardarul filantrop George Soros a criticat China şi pe preşedintele acesteia, Xi Jinping, despre care a afirmat, într-un discurs incriminator la Davos, că este 'duşmanul cel mai periculos' al societăţilor libere şi democratice, relatează AFP.

'China nu este singurul regim autoritar din lume, dar fără îndoială este cel mai bogat, cel mai puternic şi cel mai dezvoltat în domeniul inteligenţei artificiale', a spus el în cursul dineului pe care îl organizează anual cu prilejul Forumului Economic Mondial (WEF). 'Asta face din Xi Jinping cel mai periculos duşman al celor care cred în societăţile libere', a spus George Soros cu ocazia binecunoscutei întâlniri anuale din staţiunea montană situată în Alpii elveţieni.

Atacuri asupra companiilor chinezești

El a mai lansat un apel Statelor Unite 'să acţioneze cu fermitate' împotriva grupurilor tehnologice chineze Huawei şi ZTE. Anul trecut, George Soros a avut ca ţintă a criticilor giganţii internetului, ca Facebook, despre care joi a spus că 's-au vândut pentru a obţine profituri maxime'. De această dată, miliardarul american de origine ungară a avut în centrul atenţiei în special China. 'Anul trecut, mai credeam că China ar trebui integrată mai mult în instituţiile guvernării mondiale, dar comportamentul lui Xi m-a făcut între timp să-mi schimb părerea', a afirmat el.

VEZI ȘI:

Scandalul Huawei: China aduce grave acuze Canadei

Angajaţi Huawei sancţionaţi pentru că au utilizat telefoane Apple


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel