George Puşcaş: Această generaţie va duce greul la naţionala mare

Dennis Man și George Pușaș
Dennis Man și George Pușaș

Atacantul echipei naţionale de fotbal U21 a României, George Puşcaş, a declarat, vineri noapte, pe Aeroportul Henri Coandă, la întoarcerea de la Campionatul European din Italia şi San Marino, că generaţia din care face parte va duce greul la selecţionata de seniori peste câţiva ani, apreciind că unitatea grupului a fost cea mai importantă caracteristică la acest turneu. 

"E incredibil ce se întâmplă. Această generaţie va creşte în câţiva ani şi va duce greul la naţionala mare. A fost greu, a fost presiune, dar suportul fanilor ne-a dat putere şi ne-a făcut să mergem mai departe. Cred că suntem o generaţie de fier, pentru că am avut un caracter de fier. Cred că unitatea grupului a fost cea mai importantă. Pe tot parcursul nu am avut de demonstrat nimănui nimic, toţi am fost uniţi, ne simţeam uniţi. Unitatea şi foamea de victorii s-a arătat la acest turneu", a declarat Puşcaş la sosirea în ţară. 

Fotbaliştii echipei naţionale de tineret a României au fost întâmpinaţi, vineri noaptea, pe Aeroportul Henri Coandă, de aproximativ 500 de suporteri la întoarcerea din Italia, acolo unde au realizat cea mai mare performanţă din istoria selecţionatei U21, atingerea fazei semifinalelor la un Campionat European. 

Chiar dacă charter-ul delegaţiei României a aterizat în jurul orei 2.30, fanii au ţinut să fie prezenţi la Otopeni şi să le facă o primire spectaculoasă jucătorilor conduşi de Mirel Rădoi. Fluturând steaguri tricolore, suporterii i-au aplaudat şi au scandat în mai multe rânduri "Sântem mândri de voi!" şi "România". 

Fotbaliştii au cântat alături de fani 



Vizibil emoţionaţi, unii dintre ei cu lacrimi în ochi, fotbaliştii au cântat alături de fani "România ale, România ale, hop-hop-hop", celebrul repertoriu care a acompaniat fiecare succes al "tricolorilor mici" de la Campionatul European găzduit de Italia şi San Marino. 

Selecţionata României a fost învinsă de Germania cu scorul de 4-2 (1-2), joi seara, în semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, pe Stadionul Renato Dall'Ara din Bologna. 

Echipa naţională de tineret s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionat European de fotbal Under-21, dar a obţinut şi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. România a reuşit să câştige Grupa C, după 4-1 cu Croaţia, 4-2 cu Anglia şi 0-0 cu Franţa, echipă care a intrat şi ea în careul de aşi din postura de cea mai bună echipă de pe locul secund. 

România nu a mai participat la Jocurile Olimpice din 1964, când selecţionata noastră ajunge în sferturile de finală. Aceasta va fi a patra participare a României în turneul olimpic de fotbal, după ediţiile din 1924, 1952, 1964. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel