George Maior, la ceremonia oficială de învestire a secretarului apărării al SUA, Mark T. Esper

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a participat, joi, 25 iulie 2019, la ceremonia oficială de învestire în funcție a secretarului apărării al SUA, Mark T. Esper.

În cadrul ceremoniei au susținut discursuri președintele SUA, Donald Trump, vicepreședintele SUA, Mike Pence, precum și secretarul apărării, Mark T. Esper.

La finalul ceremoniei, ambasadorul României l-a felicitat pe secretarul apărării și i-a mulțumit acestuia pentru sprijinul acordat Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, precum și pentru susținerea SUA pentru consolidarea securității pe flancul estic al NATO și în regiunea Mării Negre. În context, ambasadorul George Maior s-a referit la recenta vizită a lui Mark T. Esper în România, în calitatea de secretar al forțelor terestre americane, prilej cu care oficialul american a putut remarca cooperarea directă între forțele armate ale celor două țări.

Secretarul apărării Mark T. Esper a apreciat colaborarea substanțială cu partea română pe linie de apărare și a subliniat importanța României ca aliat de încredere al SUA. Totodată, a rememorat cu satisfacție precedenta întâlnire cu ambasadorul României din ianuarie 2019, arată un comunicat MAE.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel