George Maior, declaraţii la Washington. Cooperarea româno-americană

George Maior a afirmat la Washington că, în domeniul apărării, cooperarea româno-americană constituie o contribuţie esenţială pentru securitatea euro-atlantică.

Cooperarea româno-americană în domeniul apărării constituie o contribuţie esenţială pentru securitatea euro-atlantică, pentru asigurarea stabilităţii în regiunea Mării Negre şi, totodată, este un model pentru regiune, a declarat miercuri ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior.

El a fost invitatul principal al unui eveniment organizat de Fundaţia Heritage pe tema 'Viitorul cooperării româno-americane în domeniul apărării antirachetă', conform informaţiilor oferite de Ambasada României în SUA.

Pe fondul ameninţărilor balistice la nivel regional şi global, Maior a evidenţiat relevanţa cooperării bilaterale pe dimensiunea apărării antirachetă. În acest sens, a subliniat că 'Aegis Ashore România constituie un proiect strategic bilateral major şi o reconfirmare a importanţei cooperării româno-americane pentru securitatea României şi a NATO, precum şi o garanţie a solidităţii legăturii transatlantice'.

Angajamentele NATO

Diplomatul român a menţionat complexitatea mediului de securitate din regiunea Mării Negre şi de pe întreg flancul estic, subliniind necesitatea consolidării posturii aliate de descurajare şi apărare inclusiv printr-o prezenţă a forţelor SUA şi aliate în zonă. În context, Maior a punctat eforturile României pentru îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul NATO şi pentru dezvoltarea capabilităţilor de apărare naţionale: alocarea a 2% din PIB pentru apărare, modernizarea forţelor armate române şi achiziţia de echipamente performante, care creează inclusiv perspective pentru cooperarea industriilor de profil.

[citeste si]

Totodată, Maior a apreciat necesitatea continuării sprijinului pentru ţările partenere din regiune, în mod special Republica Moldova, inclusiv în vederea menţinerii parcursului european al acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel