George Ivaşcu, moţiune simplă, votul final la Camera Deputaţilor

George Ivașcu
George Ivașcu

Moţiunea simplă intitulată 'PSD calcă în picioare cea mai mare sărbătoare a românilor de pretutindeni - Centenarul Marii Uniri', care îl viza pe ministrul Culturii, George Ivaşcu a fost votată miercuri.

Moţiunea simplă iniţiată de Opoziţie împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, a fost respinsă miercuri de plenul Camerei Deputaţilor, cu 159 pentru voturi 'împotrivă', 94 de voturi 'pentru' şi 7 abţineri.

Opoziţia a depus moţiunea simplă intitulată 'PSD calcă în picioare cea mai mare sărbătoare a românilor de pretutindeni - Centenarul Marii Uniri', care îl viza pe ministrul Culturii, George Ivaşcu, şi care a fost dezbătută marţi în plen. Prin moţiune, deputaţii semnatari îşi arată îngrijorarea 'profundă' faţă de 'incapacitatea' Guvernului de a administra buna desfăşurare a sărbătorii de la 1 Decembrie.

Deputaţii Opoziţiei consideră necesară o dezbatere publică având ca temă găsirea de soluţii pentru reconsiderarea unui plan naţional dedicat Centenarului Marii Uniri.

'Prezenta moţiune este despre trezirea, în ultimul ceas, la realitate a ministrului Culturii şi a guvernanţilor actuali să facă ceva pentru ca românii să poată celebra Centenarul Marii Uniri aşa cum se cuvine. Prezenta moţiune aduce în atenţie apărarea intereselor sectorului cultural, ale instituţiilor din domeniu şi oamenilor implicaţi şi, în acelaşi timp, subliniază necesitatea urgentă a soluţionării problemelor cu care se confruntă acest mediu sub actuala guvernare', susţin parlamentarii Opoziţiei.

[citeste si]

Semnatarii moţiunii mai spun că toate acţiunile şi declaraţiile ministrului Culturii nu au făcut altceva decât să demonstreze 'incoerenţa actului de guvernare într-o problemă prioritară, precum organizarea manifestărilor Centenarului'. Deputaţii Opoziţiei l-au criticat pe ministrul Culturii şi pentru faptul că nu s-a prezentat la şedinţele Comisiei de cultură. Semnatarii au mai afirmat că ministrul Culturii nu a semnat contractul de execuţie pentru realizarea Monumentului Unităţii Naţionale de la Alba Iulia şi îi solicită să plece din această funcţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel