George Ivașcu propune înființarea unui Senat al Culturii

George Ivașcu, ministrul Culturii
George Ivașcu, ministrul Culturii

George Ivașcu, ministrul Culturii și Identității Naționale, a propus conducerii Academiei Române înființarea unui Senat al Culturii. 

George Ivașcu, ministrul Culturii și Identității Naționale, a participat joi, 1 februarie 2018, în Aula Academiei Româna, la lansarea volumului cu numărul 200 din Colecția „OPERE FUNDAMENTALE”, editat de Academia Română și Fundația Națională pentru Știință și Arte.

Cu acest prilej, ministrul George Ivașcu a propus conducerii Academiei Române încheierea unui protocol de colaborare cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, în vederea înființării unui Senat al Culturii. Prin intermediul acestui organism cu rol consultativ, Ministerul Culturii și Identității Naționale va putea beneficia de expertiza Academiei Române în vederea realizării politicilor publice din domeniul culturii. 

 

 „Miniștrii trec, cultura rămâne"

 

„Miniştrii Culturii trec, cultura rămâne, de aceea astăzi am venit în faţa dumneavoastră pentru a vă face şi a vă înainta o nevoie a mea ca ministru al Culturii, un administrator al culturii, de a constitui împreună un parteneriat care să însemne Senatul Culturii, format din dumneavoastră. Cu ajutorul dumneavoastră, săptămâna viitoare voi reveni aici pentru a construi Senatul Culturii format din Academia Română. Vă mulţumesc şi de acum încolo vă rog, am nevoie de sprijin, (...) pentru a ţine cultura română acolo unde e locul ei", a declarat ministrul George Ivașcu.

„Spuneam, atunci când am fost audiat pentru poziţia de ministru, că în anul Centenarului avem obligaţia de a ne omagia marile personalităţi care au format România de astăzi, dar cel mai important este să devenim înaintaşii urmaşilor noştri. De aceea, începând din anul Centenarului, ne-am propus să continuăm fundaţia construcţiei României având la bază tot ceea ce e valoros şi fundamental", a adăugat ministrul Culturii și Identității Naționale.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel