EXCLUSIV  George Ivașcu: "Este NEDREPT!". Înlăturarea unor mari actori din teatru

Există o dezbatere, în spațiul public, referitoare la momentul când un actor de teatru ar trebui să se retragă de pe scenă. Despre acest subiect am discutat cu George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis.

El a spus că un actor nu poate fi trimis acasă, la pensie, din moment ce publicul dorește să-l vadă în spectacole.

"Ne este dor de marii noștri actori. Ar fi și stupid să le imităm genul pentru că nu putem. Originalitatea fiecărui actor cred că trebuie exploatată atât timp cât acel om este cerut de public. Dacă joci forțat, publicul oricum nu te vrea și îți zice: 'bătrâne, du-te în pensie'. Dacă publicul te dorește, este păcat să nu îl onorezi atâta vreme cât ești în forță, atâta vreme cât poți, atâta vreme cât ai ceva de spus. Plus că rolul unui bunic nu poate fi jucat de un tânăr căruia să îi pui făină în cap pentru că nu este credibil și atunci ai ratat arta spectacolului. Ai nevoie de omul acela care să îndeplinească condițiile bunicului", a spus directorul Teatrului Metropolis.

[citeste si]

"Maestrul Beligan spunea că actorii sunt sculptori în zăpadă, odată cu plecarea lor, moare și opera. Actorul de teatru este atâta vreme cât este, apoi este doar o amintire. Este nedrept să trimiți acasă un actor la 65 de ani, la pensie", a zis George Ivașcu la DC News Live.

Iată răspunsul integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel