George H.W. Bush, cel mai longeviv fost preşedinte american

George H.W. Bush, aici împreună cu Tiger Woods
George H.W. Bush, aici împreună cu Tiger Woods

George H.W. Bush a împlinit 94 de ani şi a devenit cel mai longeviv fost preşedinte american.

George H.W. Bush, fost preşedinte al Statelor Unite ale Americii între 1989 şi 1993,  a devenit marţi, la împlinirea vârstei de 94 de ani, cel mai longeviv fost lider american.

Bush va sărbători aniversarea în compania familiei sale la Kennebunkport (Maine). Pe 4 iunie, el a părăsit spitalul în care a fost internat timp de zece zile pentru hipotensiune şi oboseală. Fostul preşedinte american, care suferă de un tip de Parkinson care îl obligă să folosească un scaun cu rotile, a mai fost spitalizat în ultimii ani din diferite cauze medicale. Totodată, în aprilie, el a suferit o grea lovitură odată cu pierderea soţiei, fosta primă doamnă Barbara Bush, care a decedat la 92 de ani.

Alţi foşti şefi de stat nonagenari în istoria SUA au fost Gerald Ford (preşedinte între 1974-1977), care a murit la 93 de ani, şi Ronald Reagan (1981-1989), care a decedat de asemenea la 93 de ani. În viaţă se mai află Jimmy Carter, preşedinte între 1977-1981, care va împlini pe 1 octombrie aceeaşi vârstă cu George H.W. Bush - 94 de ani.

Povestea familiei Bush este una dintre cele mai relevante din politica americană, ambii fii ai lui George H.W. Bush şi Barbara deţinând un rol important: George W.Bush a fost preşedinte al SUA între 2001 şi 2009, iar Jeb Bush a fost guvernator al Floridei (1999-2007) şi candidat la nominalizarea în campania prezidenţială din 2016.

Vezi şi: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel