Generalul-locotenent Daniel Petrescu, noul șef al Armatei. Klaus Iohannis, anunţ

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a anunţat cine este noul şef al Armatei Române.

La finalul şedinţei CSAT de miercuri seara, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat cine este noul şef al Armatei Române. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat, miercuri, numirea general-locotenentului Daniel Petrescu ca şef al Statului Major al Apărării.

"Am avut astăzi pe ordinea de zi avizarea numiri noului şef al Armatei, în persoana domnului general-locotenent Petrescu. Un militar cunoscut, respectat, eminent, care a fost avizat favorabil pentru poziţia de şef al Armatei Române", a declarat Klaus Iohannis la finalul şedinţei CSAT de miercuri seara.

Cine este generalul Daniel Petrescu

Din august 2017, generalul Daniel Petrescu a fost comandant al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE). Potrivit site-ului oficial al MND-SE, experiența sa profesională include funcții deținute la nivel tactic, operativ și strategic în cadrul Forțelor Terestre Române, în comandamente NATO și în teatrele de operații.

La nivel tactic, a comandat Batalionul 2 Infanterie CALUGĂRENI din București (ianuarie 2004 - octombrie 2008). A comandat, de asemenea, Brigada 2 Infanterie ROVINE (august 2016 - august 2017), mare unitate care s-a transformat în Brigada Multinațională Sud-Est.

La nivel operativ, a fost șef de stat major al Centrului de Conducere Operațională (2010 - 2013), structură destinată coordonării contingentelor românești participante în teatrele de operații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel