Generalul Dan-Paul Iamandi, noul şef al IGSU

Generalul Dan-Paul Iamandi a fost împuternicit inspector general al IGSU de premierul interimar Mihai Fifor.

Premierul interimar Mihai Fifor a decis să îl împuternicească pe generalul de brigadă cu o stea Dan-Paul Iamandi pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), pentru o perioadă de 6 luni.

Dan-Paul Iamandi va ocupa această funcţie începând cu data de 4 februarie 2018, potrivit deciziei lui Mihai Fifor, care a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Totodată, conform unei alte decizii a lui Mihai Fifor, la 4 februarie 2018 va înceta împuternicirea colonelului Daniel-Marian Dragne pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de inspector general al IGSU.

Deciziile premierului interimar Fifor au fost emise având în vedere propunerile formulate de ministrul Afacerilor Interne. Daniel-Marian Dragne a fost împuternicit inspector general al IGSU pe 4 februarie 2017, în urma unei decizii luate de fostul premier Sorin Grindeanu, conform unui comunicat remis Agerpres la momentul respectiv de IGSU.

Conform sursei citate, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, începând cu 3 februarie 2017, prin decizia premierului, generalului maior Ovidiu Vasilică i-a încetat împuternicirea exercitării atribuţiilor funcţiei de inspector general al IGSU. Decizia a venit ca urmare a împlinirii termenului de un an, prevăzut de legislaţia specifică, pentru care un ofiţer poate fi împuternicit să exercite atribuţiile unei funcţii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel