General NATO: Expansionismul Rusiei, o amenințare existențială pentru noi

Ambițiile expansioniste ale Rusiei ar putea deveni în scurt timp "o amenințare existențială", spune generalul Adrian Bradshaw, comandantul adjunct al forțelor NATO în Europa.

Britanicul a vorbit despre o "eră a competiției constante cu Rusia" și a arătat că Alianța trebuie să dezvolte, simultan, forțe convenționale de reacție rapidă și capacități să contracareze propaganda rusă.

Generalul a precizat că NATO continuă planurile privind o forță de reacție rapidă care "să convingă Rusia, și oricare alt stat, că un atac asupra unui membru NATO va duce inevitabil la un conflict cu întreaga alianță".

Bradshaw a descris tacticile Rusiei drept o "combinație hibridă" de forțe militare convenționale și manevre subversire, "atât militare, cât și nemilitare".

Armistițiu Minsk: Eșec al lui Merkel și Hollande în Ucraina? SUA și UE: Planul de pace de la Minsk, încălcat

"Amenințarea din Rusia, care implică riscul unui calcul greșit din care să rezulte alunecarea într-un conflict strategic, oricât de improbabil pare asta acum, reprezintă o evidentă amenințare existențială pentru noi. Desigur, ne mai confruntăm și cu ISIS și alte instabilități ale modului nostru de viață și securității celor dragi nouă", a mai declarat generalul NATO, citat de The Guardian.

"Pericolul ca Rusia să creadă că poate apela rapid la forțele convenționale pe care le afișează ar putea fi folosit nu doar pentru intimidare și coerciție, dar și pentru a captura teritoriu NATO, după care amenințarea escaladării ar putea fi folosit pentru a preveni restabilirea integrității teritoriale", a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel