General Bartolomeu Constantin Săvoiu, la Biserica Sfântul Mina, din Constantinopol. Sfânta Liturghie, ținută de Patriarhul Bartolomeu I

General Bartolomeu Constantin Săvoiu, Arhonte al Patriarhiei Ecumenice Co-Președinte al "Alliance Mondiale des Eglises Cannoniques Orthodoxes - Alianța Mondială a Bisericilor Cononice Ortodoxe" împreună cu Mitropolitul francez JACQUES , Co-Președinte al "Alliance Mondiale des Églises Cannoniques Orthodoxes", împreună cu o delegație a Exarhatului Ortodox din SUA, condusă de Episcopul Ieremia, a participat, sâmbătă, la Biserica Sfântul Mina, din Constantinopol (Istanbul), la Sfânta Liturghie ținută de Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I.

La acest eveniment a asistat și Consilierul Personal al Președintelui Erdogan pentru Problemele Religioase. Duminică 11 noiembrie, Co-Președinții "Alliance Mondiale des Églises Cannoniques", Gen. Arhonte Bartolomeu Constantin Săvoiu și Mitropolitul Jacques au asistat cu delegația ortodoxă româno-americană, în orașul Silvris, la 80 km de Constantinopol la o mare manifestare la care au participat peste 1500 de credincioși veniți din Grecia la sărbătorirea Sfântului Nectarie, născut în acest oraș .

La această frumoasă manifestare organizată cu sprijinul primarului acestui oraș turc de pe malul mării, fostă cetate greacă, s-a desfășurat o Mare Liturgie ținută de Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, înconjurat de un Sobor de Ierarhi și preoți. După Sfânta Slujbă, a avut loc un program de dansuri folclorice și turcești, susținute de artiști amatori din cele 2 țări.

Co-Președinții "Alianței Mondiale a Bisericilor Canonice Ortodoxe", Gen. Arhonte Bartolomeu Constantin Săvoiu și Mitropolitul Jacques, s-au întreținut călduros, ca și cu o zi în urmă la Constantinopol, cu Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, despre problemele Ortodoxiei dar și despre apropiata vizită pe care o va efectua între 23-25 noiembrie la București, la invitația Prea Fericitului Patriarh al B.O.R. Daniel pentru Sfințirea Catedralei Neamului.

"Alliance Mondiale des Églises Cannoniques Orthodoxes - Alianța Mondială a Bisericilor Canonice Ortodoxe" are ca scop de a reuni diferitele biserici ortodoxe, independente, autonome sau izolate din lumea întreagă și a le aduce sub Binecuvântarea Canonică a Sanctității Sale, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I și a Marii Biserici Mame Ortodoxe a Sediului Apostolic al Sfântului Andrei care este Constantinopolul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel