Gene care pot face roșiile să țină cât merele, descoperite

Cercetătorii au descoperit genele care fac roșiile să țină mult și să aibă gust bun
Cercetătorii au descoperit genele care fac roșiile să țină mult și să aibă gust bun

Unele fructe rezistă mai mult, altele se strică mai repede. De ce nu țin roșiile cât merele, de exemplu, care reușesc să fie depozitate de la un sezon la altul?

Cu alte cuvinte, am putea avea roșii dintr-o recoltă conservate până la recolta următoare, fără să le fie afectate gustul sau culoarea? Răspunsul îl dau oamenii de știință.

Tomata este o cultură nutritivă și importantă din punct de vedere economic, care depinde de durata de viața utilă a produsului ca o calitate comercială. Durata de viață utilă a roșiilor este afectată de înmuiere. În același timp, înmuierea este corelată cu maturarea, dezvoltarea aromei, depozitarea fructelor și transportul lor. Netezirea este marcată de modificări ale caracteristicilor cuticulei și a peretelui celular.

Citește și: Talasemie, tratament prin tehnica CRISPR, testat în Europa

Pentru a investiga baza moleculară a acestei caracteristici în tomate, cercetatorul Duoduo Wang de la Universitatea din Nottingham (Marea Britanie) și colegii săi au folosit CRISPR-Cas9 pentru a edita genele PL, PG2a si TBG4, toate legate de maturarea fructelor de tomate

Rezultatele au arătat că plantele care au suferit o mutație în gena PL au caracteristici mai ferme, în timp ce plantele care au mutație în PG2a și TBG4 au modificat în ceea ce privește culoarea și greutatea fructului. Cercetătorii au descoperit că aceste trei gene acționează în diferite locații din pereții celulelor.


Studiul continuă, având scopul de a clarifica în continuare funcțiile acestor gene în maturarea tomatelor și poate servi drept bază pentru viitoarele modificări ale tomatei pentru a obține o perioadă mai lungă de conservare. 

 

Citește și: Rețetă de post, pizza simplă și rapidă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel