Gelu Voican Voiculescu, din nou în Piața Universității: Nu îmi e frică

Gelu Voican Voiculescu
Gelu Voican Voiculescu

Fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu a spus, duminică, după ce a participat la slujba de comemorare a eroilor Revoluției, că nu i-a fost teamă acum 30 de ani și nu îi este frică nici azi. Acesta a făcut referire la incidentul de sâmbătă când a fost huiduit și lovit cu o cârjă în cap.

Gelu Voican Voiculescu a participat, sâmbătă, la un eveniment în Piața Universității, unde s-au comemorat eroii Revoluției din 1989. El a fost huiduit, îmbrâncit și, ulterior, lovit în cap cu o cârjă, el plecând din centrul Capitalei sângerând. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru ca el să poată părăsi perimetrul din Piața Uniiversității.

El a participat și duminică la un eveniment similar, organizat la monumentul Eroilor, de lângă sediul Ministerului de Interne. Voican Voiculescu a fost întrebat de jurnaliști cum comentează evenimentul de sâmbătă și dacă nu i-a fost teamă să vină la o astfel de manifestare.

„(Evenimentul de sâmbătă este - n. red.) regretabil. (...) Dacă nu mi-a fost teamă acum 30 de ani, nu poate să îmi fie teamă astăzi", a spus sursa citată, subliniind că „dosarul Revoluției nu s-a judecat".

Fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu a fost prezent, duminică dimineața, la monumentul Revoluției, situat lângă sediul Ministerului de Interne, la o slujbă religioasă de comemorare a eroilor căzuți la evenimentele sângeroase din decembrie 1989.

Gelu Voican, lovit în cap

Prezența sa la momentul comemorativ vine în contextul în care, sâmbătă, el a fost prezent în Piața Universității, la un eveniment similar și a fost îmbrâncit și huiduit de mai multe persoane nemulțumite că fostul vicepremier a venit la acea manifestație. Un bărbat chiar l-a lovit în cap cu un baston, Gelu Voican Voiculescu părăsind Piața Universității sângerând.

Bărbatul care a l-a lovit în cap cu o cârjă a fost găsit de oamenii legii și a fost dus la audieri, Gelu Voican Voiculescu depunând o plângere împotriva individului de 68 de ani.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii, informează Mediafax.

Recent, el a fost în mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revoluției Române, instituție pe care o conduce. Mai multe organizații civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sâmbătă, evenimentul a fost anulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel