Gazprom vrea să vândă gaze din Bolivia statelor vecine din America Latină

Grupul energetic rus Gazprom negociază cu firma boliviană YPFB posibilitatea de a vinde gaze naturale din Bolivia statelor vecine din America Latină, pentru a se extinde pe pieţele în creştere rapidă. Anunţul a fost făcut, joi, de către ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, transmit Itar-TASS şi Reuters.

Posibilitatea ca firma Gazprom să vândă gaze din Bolivia statelor vecine pare foarte promiţătoare, a declarat oficialul rus, prezent la o conferinţă a ţărilor exportatoare de gaze naturale care se desfăşoară în Santa Cruz.

Decizia ar aduce avantaje şi companiei de stat YPFB, care ar avea acces la mai mulţi clienţi şi ar beneficia de investiţii.

Ministrul Energiei din Bolivia, Luis Sanchez, a anunţat că până acum 29 de companii şi-au exprimat interesul în cele 80 de proiecte de gaze naturale oferite spre exploatare de autorităţi. Producţia la zăcământul Incahuasi - care este dezvoltat de Gazprom, grupul francez Total, YPFB şi Tecpetrol - ar trebui să ajungă în curând la 11 milioane metri cubi pe zi, a adăugat Sanchez.

Până acum, Gazprom a investit în proiectul Inkauasi 350 de milioane de dolari. Compania rusă participă şi la explorarea zăcămintelor Ipati, Acero şi Akio. 

[citeste si]

Grupul rus aprovizionează Europa cu gaze naturale prin trei rute principale: conductele din Ucraina, ruta Yamal-Europe, via Belarus şi Polonia, precum şi gazoductul Nord Stream, care face legătura între Rusia şi Germania, via Marea Baltică, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel