Gaze naturale, Consum sărbători de iarnă după incendiul din Austria

aragaz
aragaz

Ministerul Energiei susţine că toate companiile din sectorul gazelor naturale sunt pregătite să asigure consumul în perioada sărbătorilor de iarnă.

Companiile din sectorul gazelor naturale sunt pregătite să asigure consumul în perioada sărbătorilor de iarnă, iar incidentul din Austria, respectiv explozia de la terminalul de gaze Baumgarten, nu va avea efecte pe piaţa energetică românească, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei, remis, miercuri, Agerpres.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a convocat miercuri o întâlnire cu principalii operatori din domeniul producerii, înmagazinării şi distribuţiei de gaze naturale, pentru a evalua aplicarea programului de iarnă de la începutul sezonului rece până în prezent, dar şi pregătirea perioadei sărbătorilor de iarnă.

"Am vrut să avem această întâlnire pentru a ne asigura că în perioada Crăciunului şi a trecerii în noul an toţi operatorii îşi îndeplinesc atribuţiile stabilite prin programul de iarnă. De asemenea, am vrut să corelăm prognozele meteorologilor pentru următoarele săptămâni cu datele la zi ale companiilor care produc, înmagazinează şi distribuie gaze naturale. Concluzia întâlnirii a fost că întregul lanţ de aprovizionare cu gaze funcţionează la parametrii normali, iar operatorii sunt pregătiţi să asigure consumurile mai mari specifice sfârşitului de an", a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu.

În această perioadă, consumul mediu zilnic al României este de circa 50 de milioane de metri cubi de gaze naturale, cu 10 milioane de metri cubi mai puţin decât estimarea de consum pentru luna în curs. În cadrul întâlnirii, ministrul Energiei a adus în discuţie şi incidentul produs marţi la terminalul de gaze naturale Baumgarten din Austria, pentru a evalua eventualele consecinţe asupra României. Toţi factorii prezenţi în întâlnire au fost de acord că evenimentul din Austria nu se va resimţi pe piaţa energetică românească.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel