Gărzile patriotice ale lui Maduro atacă manifestanții

Garzile Patriotice intervin entru suprimarea manifestatiilor
Garzile Patriotice intervin entru suprimarea manifestatiilor

Guvernul venezuelean a anunţat duminică reducerea duratei zilei de lucru şi suspendarea cursurilor în şcoli din cauza numeroaselor pene de curent în întreaga ţară, relatează AFP. În paralel, gărzile patriotice înarmate atacă protestatarii.

Ziua de lucru în companiile private şi în administraţii se va încheia la orele 14:00, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Jorge Rodriguez pentru televiziunea publică. El a justificat această decizie prin necesitatea "de a asigura continuitatea serviciului de distribuire a curentului electric".

Noi demonstraţii au avut loc duminică la Caracas pentru a protesta faţă de numeroasele pene de curent care afectează Venezuela de la începutul lunii martie. Unele dintre aceste manifestaţii au fost suprimate de grupuri civile înarmate.

Preşedintele Nicolas Maduro, care a atribuit aceste pene de curent unor acte de sabotaj, a dat undă verde organizaţiilor civile care îl sprijină să intervină pentru reprimarea manifestanţilor pe care îi acuză că doresc înlăturarea sa de la putere.

Uriașă pană de curent

Caracas şi 20 din cele 23 de provincii venezuelene au rămas fără curent electric vineri seara, iar multe regiuni s-au confruntat sâmbătă cu aceeaşi situaţie. Pene uriaşe de curent au afectat deja ţara între 7 şi 14 martie precum şi în perioada perioada 25 - 28 martie.

"Nu avem apă, lumină, internet, telefon, suntem rupţi de lume, am ajuns la cea mai rea situaţie pe care ne-o putem imagina, a afirmat Joaquin Rodriguez, avocat în vârstă de 54 de ani, care a participat la manifestaţii în cartierul Los Palos Grandes din Caracas.

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a anunţat duminică intrarea în vigoare a unui plan de "raţionalizare" a alimentării cu energie electrică timp de o lună.

Vezi și: Țara unde apa a devenit mai prețioasă decât petrolul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel