EXCLUSIV  GARDURI pentru linia de tramvai, ILEGALE. Ciocan: Conform legii, sunt obstacole. Se poate circula pe linia de tramvai

Comisarul Christian Ciocan, director de comunicare al Federaţiei Sindicatelor Democrate ale Poliţiştilor din România, a declarat în exclusivitate pentru DC News, că gardurile pentru linia de tramvai sunt ilegale. Iată de ce și ce spune despre acest lucru.  

"În conformitate cu ordonanța 195 privind circulația pe drumurile publice, acolo unde există două benzi de circulație pe sensul de mers, pentru fluidizare, se poate circula și pe linia de tramvai; așadar și în București, cu condiția să nu fie blocată deplasarea mijloacelor de transport în comun. Adică, acolo unde există garduri acestea încalcă prevederile legislative pentru că, ai voie să circuli pe linia de tramvai conform ordonanței 195 și gardul te oprește. Mai mult decât atât unul dintre scopurile Poliției Rutiere este îndepărtarea obstacolelor de pe carosabil ori aceste garduri constituie adevărate obstacole în carosabil care se concretizează în risc suplimentar de accidente. Legea îți dă voie să circuli pe linia de tramvai, acolo unde sunt două benzi de circulație pe sens. Atragem atenția asupra încălcării prevedeilor legislative, indiferent cine face asta și indiferent de motivație, pentru că nerespectarea legii favorizează producerea de accidente. În condițiile în care și trotinele vor circula pe partea carosabilă, atunci acestea vor circula acolo unde circulația permite și pe zona liniilor de tramvai. Le-am spus că modificarile legislative trebuie să fie privite în perspectivă, pentru a aprecia efectele și nu să aibă scop în sine", a declarat Christian Ciocan, în exclusivitate pentru DC News.

Nu există un aviz. Scopul României este reducerea accidentelor de circulație!

"Eu am și autoritatea morală pentru că sunt specializat în Poliția Rutieră, iar principala mea activitate, deși sunt cunoscut mai mult ca purtător de cuvânt, principala mea activitate și specialitate este Poliția Rutieră. În aceste condiții, însuși adjunctul șefului Direcției Rutiere a confirmat că nu există un aviz pe care Poliția Rutieră să-l fi dat pentru montarea acelor garduri în București. Federația polițiștilor pe care o reprezint urmărește ca principiile funcționării statului să fie respectate și mai mult decât atât, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români să fie respectate. Scopul României este reducerea accidentelor de circulație! Păi în condițiile astea, vă dați seama câte accidente vor fi? Mai mult decât atât gardurile nu au fost montate pe marcajul cu linie discontinuă de lângă linia de tramvai, ci s-a intrat în banda de circulație, acest lucru îngreunand și mai mult traficul rutier", a adăugat Christian Ciocan.

S-a râs ca în bancul cu Bulă. Institgarea la producerea de infracțiuni, pedepsită de legea penală

"Am văzut recent acel eveniment cu un vatman și un conducător de autovehicul. Lovirea cu intenție a autovehicului de către vatman reprezintă o infracțiune extrem de gravă care a pus în pericol nu numai conducătorul acelui autovehicul și pasagerul din dreapta, dar și siguranța celorlalți participanți la traficul rutier. În aceste condiții am văzut cum diferite personalități au apărut în spațiul public, unele dintre ele cu funcții în societate și în loc să atraga atenția asupra acestei fapte au râs ca de un banc cu odiosul și sinistrul personaj Bula, de dinante de anii 1989. Institgarea prin orice mijloc la producerea de infracțiuni, este pedepsită de legea penală la fel ca și comiterea infrațiunii", a completat comisarul Christian Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel