Gardienii Revoluției sunt oficial pe lista grupărilor teroriste

Secretarul de stat american Mike Pompeo a cerut luni "tuturor firmelor şi băncilor din lume" să întrerupă orice relaţii financiare cu Gardienii Revoluţiei din Iran, care sunt consideraţi oficial de SUA organizaţie teroristă, transmite AFP.

Noua poziţie a Statelor Unite faţă de trupele de elită iraniene a fost anunţată luni de preşedintele Donald Trump. Este pentru prima dată când Washingtonul califică forţele armate ale unei ţări drept grup terorist.

Mike Pompeo, unul dintre susţinătorii poziţiei mai dure faţă de regimul de la Teheran, a arătat că acesta nu mai este considerat doar "susţinător al terorismului", ci "este el însuşi implicat în acte de terorism". Orice sprijin material pentru Gardienii Revoluţiei va fi considerată de SUA drept o infracţiune federală, a precizat şeful diplomaţiei americane.

Măsura a fost solicitată de Israel



Emisarul SUA pentru Iran, Brian Hook, citat de AFP, a subliniat că Washingtonul a impus în ultimii doi ani 25 de serii de sancţiuni împotriva unor entităţi iraniene, iar măsura anunţată luni "este doar un alt capitol şi vor mai fi şi altele". 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat decizia SUA de a include Gardienii Revoluţiei din Iran pe lista organizaţiilor teroriste străine, informează AFP.

"Mulţumesc prietenului meu drag, preşedintelui SUA Donald Trump, pentru că a decis să plaseze Gardienii Revoluţiei din Iran pe lista organizaţiilor teroriste. Îi mulţumesc pentru că a răspuns pozitiv la încă una dintre solicitările mele, ceea ce serveşte intereselor ţării noastre şi ale ţărilor din regiune", a notat Netanyahu pe contul său de Twitter.

Vezi și: Israelul, probleme cu țările arabe: Trebuie să se retragă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel