Garda de Mediu, amendă usturătoare pentru operatorul unei gropi de gunoi

Garda Națională de Mediu a efectuat un control la depozitul de deșeuri situat în comuna Vidra din județul Ilfov. În urma neregulilor depistate a fost aplicată o amendă de 27 500 de lei. 

Conform Gărzii Naționale de Mediu, zeci de mii de tone de gunoi erau depozitate în mod necorespunzător pentru "fentarea" plății taxelor către stat. 

"S-a constatat că, în cursul anului 2017, administratorul depozitului de deșeuri a recepționat o cantitate de 63.000 t deșeuri, dintre care 54.000 t au fost depozitate temporar în zona rampei de transfer, în baza unui Contract de păstrare temporară de deșeuri, valabil până la data de 31.03.2017. Prin acest contract, încheiat cu o societate de salubritate, operatorul depozitului de deșeuri a încercat să evite plata taxei de eliminare finală a deșeurilor, către Administrația Fondului pentru Mediu.

Acest fapt contravine procedurilor legale și Autorizației Integrate de Mediu, fiind unul din motivele pentru care administratorul depozitului a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 27.500 lei" se arată în informarea Gărzii Naționale de Mediu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel