Urmărește emisiunea live


Garda de Coastă, recomandare pentru turişti. Rute alternative pentru evitarea aglomeraţiei de la frontiera cu Bulgaria

Poliţiştii de frontieră au luat o serie de măsuri în condiţiile unor valorile crescute de trafic din sezonul estival, pentru evitarea aglomeraţiei, reducerea timpilor de aşteptare şi fluidizarea tranzitului rutier prin punctele comune de trecere a frontierei cu Bulgaria din judeţul Constanţa, informează Garda de Coastă, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă turiştilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră cu Bulgaria, pentru a evita suprasolicitarea unora dintre acestea pe fondul aglomerării numărului mare de călători, într-un timp scurt.

Astfel, conducătorilor auto li se aminteşte că pe raza judeţului Constanţa funcţionează cinci puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria, în total, fiind disponibile nouă benzi de control pe sensul de intrare în ţară, respectiv 10 benzi pe sensul de ieşire pe la Vama Veche - Durankulak, Ostrov - Silistra, Negru Vodă - Kardam, Lipniţa - Kainardja şi Dobromir - Krushari, ultimele două cu program zilnic de funcţionare 8,00 - 20,00, fiind autorizate doar pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone.

Potrivit Gărzii de Coastă, în sezonul estival 2018, punctele de trecere a frontierei române la graniţa cu Bulgaria de pe raza judeţului Constanţa au fost tranzitate de aproximativ 1.374.500 de persoane, precum şi de 340.250 de mijloace de transport, din care doar prin Vama Veche au fost făcute formalităţile de frontieră pentru 880.000 de persoane. Situaţia se menţine în acelaşi trend şi în prezent, în special în zilele de sfârşit de săptămână, când valorile de trafic cresc cu peste 200%, susţine sursa citată.

"Pentru evitarea aglomerărilor au fost luate toate măsurile pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ şi în acest sens va fi folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate perioade se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic", se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Ca măsuri adiacente pentru evitarea aglomerării în zona punctelor comune de trecere a frontierei, este amintită posibilitatea achitării taxei de drum şi achiziţionării online a vignietelor, prin intermediul site-urilor: www.bgtoll.bg (meniu în limba română) sau www.vinetki.bg.

Informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic online, ce poate fi accesată la adresa www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, unde sunt prezentate valorile medii ale timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei, pentru anumite intervale de timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel