Gând pentru mama – cu elevii Școlii de Arte Adriana Trandafir

Gând pentru mama – cu elevii Școlii de Arte Adriana Trandafir
Gând pentru mama – cu elevii Școlii de Arte Adriana Trandafir

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită joi, 7 martie 2019, ora 17.00, în Sala Iosif Naghiu a sediului din Calea Griviței nr. 64-66, la un spectacol de muzică și poezie numit „Gând pentru Mama”, la care își dau concursul elevii Școlii de Arte Adriana Trandafir, sub îndrumarea cunoscutei actrițe.

„Cea mai mare parte din comoara sensibilității și imaginației poeților este moștenirea directă a sufletului delicat, blând și iubitor al mamelor. Mama, ființa iubită ce se apleacă înfrigurată de griji peste leagănul copilului sau peste visurile și speranțele adolescentului. Mama apare în poezia noastră populară în mai mare măsură decât codrul. De la îngânările de leagăn până la orațiile de nuntă, ajungând la bocete, folclorul românesc în toate speciile sale aduce un elogiu mamei. Duioase, sincere, exprimând direct sentimentul, cântecele, doinele, baladele, basmele noastre prezintă nenumărate înfățișări ale mamei, care adunate la un loc formează acea inimă uriașă a mamei bune, sincere, drepte, hotărâte, active, care caracterizează femeia mamă din literatura noastră. Literatura despre mamă a fost prilejuită de dragostea mamei pentru copil și de iubirea copiilor pentru mama lor. Sentiment dintre cele mai adânci ale omului în care se îmbină recunoștința, încrederea, venerația, duioșia, iubirea pentru mamă și-a găsit în literatura română întruchipări artistice de valoarea capodoperelor, care impresionează prin sinceritate și căldură."

Spectacolul „Gând pentru Mama" aduce în prim-plan această iubire pentru cea care ne călăuzește de la primii pași pe aproape tot parcursul vieții, un omagiu adus ființei care veghează asupra fiecăruia dintre noi.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, anunță MNLR într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel