GALERIE FOTO Lista orașelor din ITALIA care vând case la doar 1 euro. Ce condiție pune Vincenzo Castellano

O mulțime de orașe și sate din Italia dau case la 1 euro. Vezi lista, condițiile impuse și imagini. 

Peninsula italică a devenit promotorul vânzării caselor la un euro sau pornind de la un euro, totul din nevoia de a revitaliza regiunile pe alocuri îmbătrânite, dar și necesitatea renovării spațiilor ce a împins autoritățile locale la astfel de inițiative.

Deși casele pot fi cumpărate la doar un euro, există o serie de condiții pe care cumpărătorul trebuie să le îndeplinească, spre exemplu, să își asume renovarea locuinței în cauză. Autoritățile locale susțin că există cerere pentru astfel de case, altfel trendul ar fi încetat cu mult timp în urmă, potrivit wall-street.ro.

Iată lista orașelor italiene care vând case la un euro

Biccari

Aflat în sudul Italiei, la 130 de kilometri de Napoli, Biccari este unul dintre cele mai recente orașe care vând case la 1 euro. 

Selecția este imensă, cu aproximativ 100 de clădiri disponibile, dintre care 20 în care poți locui imediat. Orașul cere o garanție de 3000 de euro, sold din care va fi efectuată renovarea casei. Cumpărătorii au trei ani la dispoziție să restaureze clădirile.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de ViVoPuglia (@vivopuglia)

Bisaccia

Bisaccia se află în apropiere de Biccari și dispune de o listă de aproximativ 90 de proprietăți care vând case la 1 euro, scrie CNN.

Toate locuințele la un euro sunt dispuse în centrul orașului, în apropiere una de cealaltă. Prin urmare, autoritățile speră ca proprietarii să vină cu familiile sau prietenii în regiune, astfel va fi o vânzare în masă.

Borgomezzavallee

Borgomezzavallee se află în munți, în nord vestul Italiei, la granița cu Elveția, fiind poziționat cumva între Geneva și Milano.

Deși este o locație liniștită, nu toți vor să locuiască în zonă, ceea ce a dus la abandonarea orașului de locuitorii săi. 

Borgomezzavallee vinde case la un euro și e dispus chiar să plătească cuplurile cu 1000 euro pentru a stimula creșterea natalității. În plus, cei care vor să își deschidă afaceri în regiune, care să genereze plata de taxe și impozite, primesc, de asemenea, 2000 de euro pentru proiect.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Dave & David (@teamdavide)

Cammarata

Cammarata este unul dintre puținele orașe care au și titluri internaționale, iar casele de aici se dau gratis. 

Locuitorii își dau locuințele pe mâna celor care par a fi cei mai potriviți cumpărători. Bineînțeles, dacă aceștia din urmă nu renovează clădirile la timp, orașul revendică locuințele.

Cantiano

Cantiano este un sat ce se află la sud de San Marino, într-o zonă bogată a Italiei.

Două foste ferme situate în împrejurimile rurale s-au vândut deja, dar sunt disponibile câteva clădiri istorice din centrul vechi al satului.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de roba.cantianese (@roba.cantianese)

Cinquefrondi

Este o comună în regiunea Calabria.

Michele Conia, primarul comunei, a denumit această campanie ”Operațiunea Frumusețe”. Aceasta a declarat că foarte mulți tineri au plecat în marile orașe sau chiar în capitală în căutarea joburilor. 

Nefiind ocupate și din cauza fenomenelor meteo, casele au început să dea semne de instabilitate în ceea ce privește tencuiala.

Cerința pentru afacerea din Cinquefrondi este ca viitorii proprietari de case să plătească o taxă anuală, un fel de poliță de asigurare, în valoare de 250 de euro până la finalizarea lucrărilor de renovare a casei cu pricina.

În schimb, dacă nu finalizezi renovarea în trei ani, ești vizat de amendă în valoare de 20.000 de euro.

Castiglione din Sicilia

Situat la poalele Munților Etna și în apropierea plajelor coastei de est a Siciliei, Castiglione din Sicilia pune la bătaie aproximativ 900 de case abandonate, destinate tinerilor, în principal, pentru a aduce o nouă generație în zonă, scrie mirror.co.uk.

Oficialii speră ca sute de case să fie vândute cât mai rapid, deoarece aproximativ jumătate din ele se află într-o stare de degradare avansată. Cele care se află într-o stare mai bună vor fi vândute la prețuri puțin mai ridicate.

În zonă mai locuiesc aproximativ 3.000 de oameni în prezent.

Pentru a te muta aici, nu este solicitat avans pentru garanție, însă noii proprietari sunt nevoiți să achiziționeze o poliță de asigurare de la bancă, în valoare de 4.000 de euro.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Explore Catania (@explorecatania)

Sambuca

Casele din Sambuca, unul dintre cele mai frumoase domenii italienești, datorită peisajelor sale, au atras interesul global. În urma cu doi ani, 16 astfel de proprietăți au fost scoase la licitație, iar anul acesta toate au fost vândute.

Vestea a ajuns până la Hollywood, unde actrița americană Lorraine Bracco a cumpărat o astfel de casă și refăcut-o, astfel încât să ajute la filmările producției My Big Italian Adventure.

Orașul pune la bătaie alte 15 astfel locuințe.

Troina

Orașul istoric din Sicilia a cunoscut un exod al locuitorilor în ultimele decenii, iar casele au fost abandonate. 

Consiliul orașului oferă inclusiv bani pentru renovare pentru noi proprietari. Sumele pot ajunge și la 15.000 de euro, dacă noii locatari își asumă refacerea completă a casei cu pricina.

Autoritățile locale au asigurat că serviciile imobiliare, prin care noii locatari pot intra în posesia locuințelor, sunt în mai multe limbi, aceasta pentru a antrena interesul internațional pentru regiune, scrie HouseTroina.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de VisitSicily (@ig_visitsicily)

Castropignano

Cei interesați trebuie să prezinte proiectul de renovare autorităților, să înceapă lucrările în maximum două luni de la data aprobării proiectului și să depoziteze și o garanție de 2.000 de euro, prin care autoritățile au siguranța că noul locatar nu renunță la achiziție.

Garanția se va afla în conturile municipalității timp de 3 ani de la data încasării.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de DAVID PINTO • Travel Blogger (@davidpinto_)

Carrera Ligure

Casele vândute nu necesită renovare, iar noii cumpărători se pot muta imediat în ele, contra-cost, bineînțeles. Prețul de la care pornesc casele este de 10.000 de euro, aceasta fiind suma finală a unei investiții într-o casă la un euro.

Este un sat de munte, fără prea mulți vecini sau căi de acces. Se află în mijlocul Munților Apenini, la aproximativ 50 de kilometri de Genova.

Gangi

Se află în apropierea Palermo, Sicilia, și vinde case la un euro încă din 2011. Gangi promite o viață liniștită noilor săi locuitori.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de ITALY | mypassion (@italymypassion)

Latronico

Vincenzo Castellano, primarul orașului, a scris că s-a gândit să promoveze orașul sub două forme:

1. pe de o parte, oferă turiștilor posibilitatea de a cumpăra/ închiria o casă, având la dispoziție toate informațiile necesare

2. pe de altă parte, oferă cetățenilor șansa de a-și face cunoscute locuințele de care dispun, folosindu-se de toate modalitățile de comunicare.

Latronico se află în sudul îndepărtat al Italiei, la 200 de kilometri de Napoli și la 50 de kilometri de mare. Latronico are o mulțime de case de vânzare, pornind de la zero euro la 80.000 de euro.

Laurenzana

Laurenzana nu impune nicio condiție noilor cumpărători, deși celelalte entități solicitau garanția unui depozit în euro, prin care noul prorprietar își asuma renovarea.

Proprietarii vor fi atent monitorizați, însă consideră că banii trebuie investiți direct în proprietate fără să treacă prin formalitățile bancare. Doritorii pot investi până la 20.000 de euro în noile locuințe.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Basilicata | Yallers ® (@yallersbasilicata)

Luserna

Satul de munte Luserna este poziționat în apropierea graniței dintre Franța și Italia și are o populație de 300 de rezidenți.

Oficialii Luserna oferă patru case nemobilate timp de patru ani cuplurilor cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani.

Mussomeli

O familie de francezi a reușit să negocieze o locuință în zonă, fără prea multe complicații.

Și un britanic, consultant în digital, a achiziționat o astfel de casă și a recomandat și altora să facă același lucru.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de VisitSicily (@ig_visitsicily)

Santo Stefano di Sessanio

Sat medieval, din Abruzzo, se află la maximum două ore de Roma.

Autoritățile se adresează oamenilor de până în 40 de ani, care pot munci și își pot deschide o afacere, astfel ajutând la situația financiară a orașului. În plus, oamenii ar trebui să stea prin zonă în jur de cinci ani.

Consiliul municipal din Santo Stefano va plăti rezidenților care aspiră o taxă lunară timp de trei ani, până la maximum 8.000 de euro pe an, împreună cu o investiție de până la 20.000 de euro pentru a începe o afacere.

Ofertă este totuși limitată în timp și trebuie să aplicați până la 15 noiembrie. Puteți aplica AICI.

În sudul Italiei, în apropiere de coasta Amalfi, se află satul de munte Teora.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de BEAUTIFUL ABRUZZO (@alluring_abruzzo)

Teora

Teora vine cu oferte de case pentru închiriat, axându-se pe familii cu copii, care să aducă un nou suflu regiunii.

Programul conține o listă cu 100 de case, având o chirie de 200 de euro pe lună. Dacă ai cel puțin un copil, orașul scade din chirie și încasează doar 150 de euro.

Schema de recrutare a început pe 24 februarie și se va încheia la 31 iulie.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Info Irpinia (@info_irpinia)

Taranto

La începutul lui 2020, Taranto a câștigat suficientă publicitate din SUA până în Australia, fiind primul oraș ”serios” care a adoptat măsura vânzării caselor la un euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel