Galaţi: Investiţie de 2 milioane euro pentru reabilitarea şi modernizarea unui cămin studenţesc

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, mai mulţi reprezentanţi ai conducerii Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi şi ai Ministerului Educaţiei Naţionale au participat, joi, la inaugurarea Căminului A din Campusul Studenţesc 'Alexandru Ioan Cuza', în care s-au investit aproximativ două milioane euro pentru reabilitare şi modernizare.

Lucrările la Căminul A au fost reluate în urmă cu doi ani, după ce timp de 20 de ani investiţia a fost abandonată. Costurile totale ale investiţiei s-au ridicat la aproape două milioane euro, din care contribuţia ministerului a fost de un milion euro. 'Am reuşit, în doi ani să punem la punct acest cămin, să-l aducem la standardele pe care orice student şi le doreşte, cu respectarea normativelor în vigoare', a declarat prorectorul universităţii, Cezar Bichescu.

Spaţiile de cazare din Căminul A au fost regândite: toate au grupuri sanitare proprii şi încăperi speciale pentru servirea mesei. 'Universitatea din ziua de astăzi nu mai poate exista fără o bază materială complexă, fără asigurarea unor condiţii de viaţă decente. Creşterea numărului de locuri de cazare şi modernizarea bazelor de cazare aduc plus de confort studenţilor şi asta contează foarte mult într-o societate modernă', a spus Mariana Chivu, director general în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Municipalitatea va sprijini în continuare modernizarea Campusului Universitar. 'Străzile au fost asfaltate, parcul amenajat. Relaţia Primărie-Universitate a devenit în ultimii ani tot mai strânsă. Cred cu tărie în conceptul de oraş construit în jurul universităţilor. Vreau să-i asigur pe toţi că universităţile de la Dunăre vor beneficia în continuare de suportul Primăriei. Acest oraş poate renaşte dacă universitatea are locul ei în societate', a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Următorul obiectiv din campusul studenţesc va fi un cămin nou cu 200 de locuri. 'Vom lansa un obiectiv nou: construcţia unui nou cămin, în locul Cantinei studenţeşti I, care va avea 200 de locuri de cazare. Lucrarea va fi finanţată de Compania Naţională de Investiţii. Valoarea totală a lucrărilor va fi de peste 7 milioane euro', a spus prorectorul universităţii, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel