Galaţi: Bărbat cercetat pentru contrabandă

10 oct 2019 / 10:38

Un bărbat de 52 ani din Galaţi este cercetat penal pentru contrabandă după ce, la domiciliul său, poliţiştii de frontieră au descoperit, în urma unei percheziţii domiciliare, 200 de litri de motorină şi ţigări, fără acte doveditoare, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF). 

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au declanşat o acţiune specifică pentru prinderea în flagrant a unui cetăţean român despre care existau date şi informaţii că desfăşoară activităţi de colectare, transport, depozitare şi comercializare de produse accizabile, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Astfel, în baza autorizaţiei emise de către Judecătoria Galaţi, au desfăşurat o percheziţie în municipiul reşedinţă, la domiciliul unui bărbat, de 52 ani, care a fost depistat în timp ce comercializa o cantitate de produs petrolier, cu miros specific de motorină, unei alte persoane.

În urma percheziţiei domiciliare au fost descoperite şi reţinute, în vederea continuării cercetărilor, mai multe recipiente din material plastic ce conţineau aproximativ 200 de litri lichid inflamabil, uşor gălbui, cu miros perceptibil, specific de motorină, în valoare de 1.140 lei şi 79 pachete ţigarete de diferite mărci, fără timbru, în valoare de 1.422 lei. Bunurile, în valoare totală de 2.562 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. La acţiune au participat şi trei lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Galaţi, informează Agerpres.