Gălăţenii, amendaţi pentru postări pe Facebook. Cât trebuie să scoată din buzunar

Mai mulţi gălăţeni au fost amendaţi de Poliţia Locală pentru postări calomnioase pe Facebook. Oamenii legii s-au autosesizat după mai multe comentarii la adresa unor colegi din Poliţie. 

Poliția Locală Galați a dat o nouă amendă pentru injurii, expresii jignitoare și calomnioase la adresa instituției, a agenților de poliție și a familiilor acestora. Un bărbat din Galați a fost amendat cu 1.000 lei, în baza Legii 61/1991 privind ordinea publică. Este a doua amendă de acest fel, aplicată de Poliția Locală Galați, din 2017, de când Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că rețelele de socializare reprezintă spațiu public, iar postările pot fi sancționate conform legii.

"O patrulă a Poliției Locale a descoperit, în timpul unei misiuni, mai multe persoane care scoteau pet-uri din tomberoane. Ulterior, pe rețeaua de socializare, trei dintre cei implicați au scris mesaje pe Facebook, au înjurat Poliția Locală. Un bărbat a fost identificat și a fost amendat cu 1.000 de lei. El a mai fost amendat anul acesta cu 200 de lei pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public. Ceilalți doi sunt în verificări. Am cerut ajutorul Poliției Naționale pentru a-i identifica și vor fi amendați”, a declarat, corespondentului Mediafax, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați, Aurelia Bogatu Matei. 

1000 de lei pentru injurii la adresa unui inspector şef

Și Poliția Județului Galați a aplicat o amendă de 1.000 lei unui bărbat care a scris pe pagina sa de socializare cuvinte jignitoare și calomnioase la adresa inspectorului șef, spunând despre acesta că este ”nazist” și ”are comportament dictatorial”. Bărbatul sancționat este fost polițist.

Poliția Rutieră din Galați a aplicat și ea o amendă pentru cuvinte jignitoare și calomnioase la adresa unei agente de poliție, postate pe pagina de Facebook a Grupului Șoferilor din Galați. Șoferul și-a exprimat nemulțumirea față de faptul că polițista rutieră l-ar fi amendat pe nedrept și abuziv, proferând la adrea ei injurii, cuvinte jignitoare și calomnioase. Polițista jignită era, de fapt, în concediu de odihnă, și fusese confundată de șoferul nemulțumit. Amenda aplicată a fost de 900 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel