Gala diplomelor de la Arte Vizuale, în expoziţie la Muzeul Ţării Crişurilor din Bihor

O selecţie din lucrările de licenţă şi master ale celor 34 de absolvenţi ai Departamentului de Arte Vizuale al Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii din Oradea este prezentată la Muzeul Ţării Crişurilor în perioada 17 - 24 iulie.

Expoziţia "Gala diplomelor" prezintă o parte din lucrările de licenţă realizate de opt absolvenţi de la programul de studiu Pictură, cinci de la Grafică, nouă de la Design, cinci de la Arte Decorative, precum şi lucrări din creaţiile celor şapte absolvenţi de la programul de master Arte Plastice şi Multimedia.

"Sunt lucrări de o calitate bună, din domenii foarte variate, pe care ne bucurăm să le expunem în cadrul Muzeului Ţării Crişurilor, care, se ştie, este o instituţie de prestanţă. Faptul că sunt acceptate pe simeze este deja un certificat asupra calităţii lor", a declarat, pentru AGERPRES, decanul Facultăţii de Arte, Corina Nandor.

La vernisajul expoziţiei au vorbit muzeograful Cornel Abrudan, decanul Corina Nandor şi directorul Departamentului de Arte Vizuale, Teofil Ştiop.

"Ne bucurăm că în fiecare an se întâmplă evenimentul acesta de prezentare a rezultatelor obţinute după studiile universitare, că în fiecare an lucrările sunt din ce în ce mai bune şi că încă o generaţie se adaugă celor care fac parte din Uniunea Artiştilor Plastici. Să sperăm că şi dintre voi se vor găsi unii care să facă acest pas", a spus muzeograful Cornel Abrudan.

Conferenţiarul Teofil Ştiop a subliniat caracterul eterogen al expoziţiei, asumat din start, care este, în cele din urmă, exprimarea creativităţii fiecărui student.

"Nu dorim să le dăm nişte reţete pe care după ce termină să le abandoneze pentru că s-au lipit de ei într-un mod artificial. Acest fapt arată direcţia de concentrare pe potenţialul creativ al studentului. Ei vin cu un anumit bagaj pe care noi încercăm să-l exploatăm, în cel mai bun sens, la maximum. Eu îi felicit pe toţi studenţii şi pe toţi colegii mei, care au foarte mult de spus prin proiectele pe care le vedeţi aici", a afirmat Teofil Ştiop.

Departamentul de Arte Vizuale din cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii din Oradea este alcătuit din cinci specializări - Pictură, Grafică, Design, Arte decorative, Modă şi două masterate - Arte plastice şi multimedia, Design de obiect: modă şi ambient -, care acoperă întregul spectru al cercetării şi creaţiei artistice.

Absolvenţii de la Modă au realizat, în 4 iulie, o Gală a diplomelor separat, sub forma unei prezentări de modă, tot la Muzeul Ţării Crişurilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel