Gafe marca Grapini, la predarea mandatului. "Contează fondul, nu forma"

Maria Grapini
Maria Grapini

Maria Grapini a ținut să marcheze, într-o conferință de presă, predarea ștafetei către Florin Jianu,  ministru pentru IMM în Guvernul Ponta III. 

[caption id="attachment_318520" align="aligncenter" width="640"] foto: capital.ro[/caption]

Despre activitatea sa de ministru, Maria Grapini a spus: "A fost o experienţă dură pentru mine, am avut foarte multe ambiţii, câteva am reuşit să le pun în practică, nu toate. Sunt conştientă că viteza de lucru în administraţiile publice, în orice ţară, nu este aceeaşi cu cea din mediul privat, însă nu regret această experienţă şi sper să-mi folosească mai departe în programul şi proiectul pe care-l am, să prezint România la Parlamentul European".

Erori gramaticale… 

Fostul ministru pentru IMM a continuat: "Îi predau domnului ministru o schemă incompletă de angajaţi care este datorită lipsei de motivaţie", scrie Mediafax. Maria Grapini este cunoscută pentru greșelile gramaticale făcute pe pagina de socializare Facebook. Deși greșeala sesizată este frecvent utilizată de mai multe persoane publice, din mediul politic sau din alte medii, ministrului i s-a atras de mai multe ori atenția în presă. Din ceea ce a spus Maria Grapini, se înțelege că lipsa de motivație este un fapt pozitiv, care a dus la o schemă incompletă de angajați. În acest caz, Maria Grapini ar fi trebuit să înlocuiască "datorită" cu "din cauza", care este folosit pentru exprimarea elementelor negative.

Despre greșelile sale de pe Facebook, fostul ministru spune: "Credeam că astăzi nu voi fi întrebată. Pentru mine sunt importante lucrurile de fond, şi nu de formă".

Erori de calcul...

Deși vorbește despre o experiență vastă, de 35 de ani în industrie, Maria Grapini face greșeli de calcul. Crede că de la 3,7% la 7,5% este o creştere de 50%, afirmând în acelaşi timp că a aprobat în acord cu reprezentanţii patronatelor din domeniu ca numărul de turişti în România să urce în acest an cu 7,5%.

Referitor la diminuarea numărului de turişti de pe litoral cu 10% în vara anului trecut, Maria Grapini a afirmat că pentru 2013 statistica arată o creştere cu 3,5% a numărului de turişti la nivel naţional.

"Creşterea în 2014 va fi cu 50% mai mare decât în 2013. Aşadar, dacă rămânem să ne raportăm în 2014 faţă de 2012 am cuprins o creştere şi am aprobat asta la ultimul Consiliu Consultativ, în jur de 7,5 faţă de 2012, 2013 crescând cu 3,7", a calculat fostul ministru, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel