Gafă Macron. Soția premierului Australiei, „delicioasă” pentru președintele francez

Statuia din ceara Emmanuel Macron
Statuia din ceara Emmanuel Macron

Presa internațională relatează despre stânjenitoarea alegere de cuvinte prin care președintele francez a descris-o pe soția premierului australian, cu prilejul unei vizite de stat la Antipozi.

Nivelul lui Emmanuel Macron de cunoaștere a limbii engleză este net superior tuturor predecesorilor săi în funcția de președinte al Franței. Însă chiar și la standardul său înalt, a comis o gafă în timpul vizitei în Australia, când președintele francez vorbea despre soția premierului australian, Malcolm Turnbull.

Mulțumiri stângace

El a descris-o pe Lucy Hughes Turnbull ca fiind „delicioasă”, stârnind zâmbete contrariate printre cei prezenți la conferința de presă. Mulțumind familiei Turnbull pentru prânzul cu mâncare și vin australian, Macron a adăugat: „Vreau să vă mulțumesc pentru primire, dumneavoastră și delicioasei dumneavoastră soții".

Confuzie de termeni

Cuvântul „delicious” în limba engleză este în general folosit doar pentru ceva ce are gust bun, de regulă mâncare. Când este vorba despre o persoană, este mai potrivit cuvântul „delightful” (agreabil). În limba franceză însă, cuvântul „délicieux” sau forma sa feminină „délicieuse” este întrebuințat în mod curent pentru a descrie o persoană simpatică.

Subiecte serioase

Vizita lui Macron în Australia, doar cea de-a doua efectuată de un președinte francez, a venit pe fondul tensiunilor crescânde în zona Pacificului, unde Franța are o serie de interese. Franța deține cinci insule răspândite în arealul indo-pacific: Reunion și Mayotte în Oceanul Indian, respectiv Noumea, Wallis-Futuna și Polinezia Franceză în Oceanul Pacific.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel