Gafă diplomatică la Iaşi: Ambasadorul Brummell, primit cu alt steag

Ambasadorul britanic a fost primit la Iaşi cu steagul Marii Britanii desființat în 1801.

Oficialii din Iaşi au reușit să descopere un steag care nu a mai fost folosit de mai bine de 200 de ani pentru a marca în mod incorect vizita ambasadorului britanic, anunţă euronews.com.

Ambasadorul Paul Brummell a trebuit să stea lângă drapelul "antic" în timpul unei întâlniri cu primarul orașului Iași, Mihai Chirica.

Steagul folosit la evenimentul de luni a fost lipsit de Crucea Sfântului Andrei de culoare roșie, un simbol care reprezintă Irlanda și a fost încorporat în Jack Union încă din 1801, aşa cum se poate vedea şi din pozele postate pe pagina de facebook a Primăriei Iaşi:

Conform sursei citate, ca răspuns la această gafă, Primăria din Iași a scris pe Facebook că întâlnirea a fost organizată nu de către Primărie, ci de către Prefectura județului Iași, o instituție cu totul diferită. Declarația continuă să remarce relația pozitivă pe care orașul o are cu ambasadorul care se va întoarce în Regatul Unit și să acuze greșelile de protocol puse pe seama doar a prefecturii județului Iași.

Ambasadorul Paul Brummell, care își încheie mandatul de patru ani în România în luna august, nu este singurul oficial străin care a fost întâmpinat cu o eroare de protocol legată de afişarea drapelului. Cu doar o zi înainte, la ceremonia de deschidere a consulatului estonian din portul Constanța, drapelul estonian a fost ridicat cu susul în jos. Incidentul a provocat o reacție din partea prim-ministrului estonian care s-a îndreptat către drapel şi l-a poziţionat singur aşa cum este corect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel