Gafă diplomatică de proporţii în capitala Canadei

Mircea F. Cristian / 13 Martie 2018 / 11:34
foto: [Wim Dehandschutter] / Twitter @WDehandschutter
foto: [Wim Dehandschutter] / Twitter @WDehandschutter

Autorităţile canadiene au confundat drapelul Belgiei cu cel al Germaniei în timpul ceremoniei de primire a cuplului regal belgian.

Autorităţile de la Ottawa au dorit luni să onoreze prezenţa cuplului regal al Belgiei, care a început o vizită oficială în Canada, prind arborarea drapelului belgian în grădina reşedinţei reprezentantului reginei Elisabeta a II-a, suverana Canadei, dar din greşeală au ridicat drapelul Germaniei, relatează postul de televiziune BFMTV.

Gafa a fost rapid remediată. Două drapele micuţe - unul canadian cu celebra frunză de arţar în mijloc şi celălalt al Germaniei (format din trei benzi orizontale de dimensiuni egale în culorile negru, roşu şi auriu) - au fost legate cu o panglică galbenă de un arţar plantat cu peste 40 de ani în urmă de regina Fabiola a Belgiei. Drapelul naţional al Belgiei este în aceleaşi culori cu acel al Germaniei, însă are benzile vertical amplasate: negru, galben şi roşu.

 

 

''În timp ce pregăteam ceremonia, ni s-a adus la cunoştinţă că a existat o încurcătură cu un drapel mic folosit pentru a identifica pomul plantat de Majestatea Sa Regina Fabiola în 1977'', a explicat Marie-Eve Létourneau, purtătoarea de cuvânt a guvernatorului general al Canadei, Julie Payette.

[citeste si]

Numeroase drapele belgiene au fost arborate pe traseul pe care a trecut caleaşca cu regele Philippe şi soţia sa Mathilde până la reşedinţa guvernatorului general al Canadei. Cuplul regal belgian - însoţit de o importantă delegaţie de miniştri, oameni de afaceri şi artişti - a început luni o vizită oficială de o săptămână în Canada în cursul căreia se va deplasa de asemenea la Toronto şi Montréal.