Gabriela Zoana, precizare: Așa ceva nu va exista în niciun caz

Gabriela Zoana
Gabriela Zoana

Eurodeputatul PSD, Gabriela Zoană spune că a constatat că în presa internațională că se folosește intens, dar într-un context greșit, o anumită sintagmă: ”Brexit dezorganizat”.

"Așa ceva nu va exista în niciun caz. Putem discuta despre un Brexit în lipsa unui acord al Marii Britanii cu Uniunea Europeană, însă în niciun caz această procedură nu va fi dezorganizată.Toate instituțiile europene, așa cum este Consiliul Uniunii Europene, prezidat în această perioadă de România, dar și Parlamentul European și Comisia Europeană, sunt pregătite pentru orice variantă de Brexit. Din acest punct de vedere, sintagma ”Brexit dezorganizat” nu poate fi folosită nici măcar în contextul în care Parlamentul Marii Britanii nu a aprobat acordul negociat de Theresa May cu Uniunea Europeană", a declarat Zoană.

Pregătiți pentru orice scenariu

"În acest moment nimic nu este sigur și există scenarii pentru toate variantele: Brexit în urma acordului, Brexit fără acord, dar și amânarea Brexit-ului. Pentru toate acestea, instituțiile Uniunii Europene au pregătite variante de răspuns imediat. Cu siguranță ieșirea unei țări din Uniunea Europeană este un precedent pe care nu ni-l doream, dar care este destul de probabil să se întâmple. Aceasta nu înseamnă însă că Uniunea Europeană nu are resursele necesare pentru a se adapta oricărei situații de acest tip și de a contracara orice potențiale efecte negative asupra economiei și asupra cetățenilor europeni", a adăugat europarlamentarul. 

VEZI ȘI:

Vize pentru britanici - Vot în Comisia LIBE a PE. Cum sunt afectați românii

Brexit, consecințe: Mii de morți


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel