Gabriela Firea vrea să dea vouchere bucureștenilor pentru mașini și electrocasnice eco

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care participă joi dimineață la ședința Consiliului General al Primăriei Municipiului București, a anunțat că vrea să dea bucureștenilor eco-vouchere ca să-și cumpere mașini și electrocasnice prietenoase cu mediul. 

Primarul general al Municipiului București, Gabriela Firea, a anunțat joi, la ședința Consiliului General al Capitalei, că vrea să dea bucureștenilor eco-vouchere ca să-și cumpere mașini și electrocasnice ecologice. 

„E vorba de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei pentru ca bucureștenii care vor să-și cumpere autoturisme prietenoase cu mediu, Euro 6 sau cele electrice, dar pot fi achiziționate și alte tipuri de mijloace de locomoție, mă refer la motorete, moticiclete, (...) biciclete electrice...”, a anunțat edilul-șef. 

Aceste eco-vouchere vor putea fi folosite, însă, și la achiziția altor obiecte casnice, cu condiția ca acestea să fie unele „prietenoase cu mediul”. 

Pentru început ar urma să fie distribuite 5.000 de astfel de eco-vouchere și vor putea fi solicitate și de cei care au deja mașini, dar vor să le schimbe. 

Practic, extinde și diversifică vechea campanie pentru biciclete

„Vor putea achiziționa și electronice și electrocasnice, toate aceste detalii vor fi prevăzute în regulament. Sperăm ca acest amendament să obțină acordul dumneavoastră”, le-a spus Gabriela Firea consilierilor generali. 

Ea a explicat că e vorba, printre altele, de laptopuri, frigidere, aragaze și alte obiecte asemenea. 

O campania similară a avut loc și anul trecut, dar și în primăvara aceasta, iar ideea prezentată joi Consiliului General pare o extindere a ei. 

Este vorba de cele 30.000 de voucherele pentru biciclete, normale sau electrice, trotinete sau dispozitive de tip Segway oriNinebot, în valoare de 500 de lei, pe care Primăria Capitalei le-a distribuit bucureștenilor interesați să-și cumpere așa ceva. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel