Gabriela Firea, Spitalul Metropolitan, precizări: "AFIRMAŢII FALSE"

Primarul General, Gabriela Firea, a făcut astăzi o serie de declaraţii referitoare la afirmaţiile false, potrivit cărora Spitalul Metropolitan se va construi în 20 de ani.

”La nici 24 de ore de când am aflat, cu mare bucurie, că Guvernul României ne-a dat o parte din terenul necesar construirii Spitalului Metropolitan, mă văd nevoită să fac o serie de precizări destinate celor care au preluat, cu rea-voință, o informație 'tehnică', și anume termenul de 20 de ani pentru care a fost transferat acest teren la Primăria Capitalei. Este vorba, de fapt, despre Ministerul Finanțelor Publice, care gestionează întreg patrimoniul statului, și care, din motive birocratice, trebuia să emită un termen al acestui transfer și a trecut termenul de 20 de ani că o măsură asiguratorie. Acest termen nu reprezintă, sub nici o formă, faptul că durata de construire a spitalului Metropolitan va fi de 20 de ani." preciziat Gabriela Firea.

"Aceste ironii și interpretări tendențioase, 'după ureche', descurajează cetățenii și denigrează activitatea Primăriei Generale, care face toate demersurile legale astfel încât acest proiect să fie finalizat cât mai rapid. Municipalitatea a demarat deja, potrivit legii, realizarea studiului de prefezabilitate, fiind o investiție de peste 50 de milioane de euro, urmează elaborarea studiul de fezabilitate, iar apoi decizia pe care o vom lua în cadrul CGMB, dacă va fi vorba despre o investiție a Municipiului București sau se va adopta o procedura de succes, preluată în întreagă Europa, de concesiune, adică atragerea unui investitor privat care va construi de la zero această unitate medicală.

Subliniez încă o dată că spitalul Metropolitan se va construi într-un interval de timp decent, rezonabil, adică în trei ani de la ordinul de începere a lucrărilor, atât cât durează edificarea unui spital de 1.000-1.200 de paturi, și nu în 20 de ani, cât a stipulat Ministerul Finanțelor Publice, că o măsură birocratică asiguratorie pentru perioada de transfer a terenului de la Guvernul României la Primăria Municipiului București”. sunt precizările primarului Capitalei, Gabriela Firea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel