Gabriela Firea: PDL și PNL au condus Ministerul Muncii 4 ani, PSD a majorat alocaţia pentru copii în nici un an

Senatorul PSD, Gabriela Firea, atacă în termeni duri moțiunea simplă a  senatorilor PNL intitulată "Avem 3,7 milioane de motive pentru a cere demisia ministrului Muncii: copiii României și alocația lor de 42 de lei".

"Suntem chemați astăzi să dezbatem o moțiune construită în jurul ideii că de 6 ani de zile alocația pentru creșterea copiilor nu a fost majorată, fapt pentru care este cerută demisia dnei Rovana Plumb din funcția de ministru al Muncii și, desigur, a dlui Victor Ponta din cea de prim-ministru", semnalează senatorul PSD Gabriela Firea.

"Doresc să vă semnalez două probleme majore ale acestei idei, care ar fi trebuit să dea măsura grijii deosebite pe care PNL o acordă familiei și copiilor. În primul rând, în cei 6 ani despre care se face vorbire în textul moțiunii, Ministerul Muncii a fost condus de către PDL timp de 3 ani și de PNL timp de 1 an și jumătate. Deci noul PNL este responsabil în proporție de 75% pentru această situație.

În al doilea rând, pentru sfertul care intră în responsabilitatea PSD, afirmația este neadevărată. În timpul mandatului dnei Plumb a fost majorată cu 42 de lei per copil alocația pentru sprijinul familiilor cu venituri reduse. Practic, pentru circa 500.000 de copii, din 284.000 de familii, alocația a fost dublată.

Citește și: Gabriela Firea, INTERVIU exclusiv. Dezvăluiri din viața de mămică: Este un miracol

De asemenea, pentru 20.000 de copii aflați în sistemul special de protecție a fost majorată alocația de la 97 lei la 440 lei. Nu este mult, dar dat fiind faptul că îi vizează pe cei mai defavorizați copii, măsurile sunt mai eficiente decât majorarea generală a alocației pentru creșterea copilului.

A spune despre ministrul Muncii, mamă a doi copii și bunică a doi nepoței, că este o persoană care neglijează cu bună știință familia în general și copiii în special nu este decât o altă dovadă de politicianism a celor de la PNL, care nu au nicio jenă să colporteze neadevăruri oricât de flagrante dacă acestea le servesc scopului declarat, acela de a înlătura, cu orice preț, PSD de la guvernare.

Citește și: Gabriela Firea, opinie TRANȘANTĂ: PNL se face de râs

După cum compararea sumelor alocate de stat pentru creșterea copiilor cu cele pentru întreținerea deținuților sau a câinilor comunitari este pe cât de ipocrită pe atât de irelevantă în acest context. Urmând această logică șchioapă, am putea compara indemnizația pentru creșterea copilului cu indemnizațiile senatorilor semnatari ai acestei moțiuni și am putea să ne indignăm și mai tare.

Dar nu așa se rezolvă această problemă, vânturând-o în bătălii politice sterile, ci pe baza unui acord onest între partide, ceea ce presupune să ne așezăm la masa negocierilor, un gest la care colegii noștri liberali sunt din ce în ce mai alergici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel