Diplomele la control. Gabriela Firea intervine în scandalul medicilor falși

Gabriela Firea intervine în scandalul diplomelor false ale medicilor din București.

Gabriela Firea a declarat, luni, dimineața, legat de ”toată această nebunie privind posibilitatea să ajungi la un medic fals, acele diplome considerate false, acele situațiie care nu au fost generalizate, dar care au creat temeri în rândul pacienților și familiilor. Am dispus celor de la ASSMB să verifica la toate cele 19 spitale din București toate diplomele celor 1000 de medici care lucrează în spitalelel PMB. Nu s-a depistat nicio altă diplomă falsă. (...) Cred că în toată țara ar trebui să se întâmple acest lucru. Trebuie să sesizăm astfel de lucruri nedorite, pentru că ele aduc o pată nemeritată asupra acestei profesii.”

Firea a mai vorbit și un aparat pentru dezinfectare revoluționar care ar urma să intre în dotarea tuturor spitalelor pentru dezinfecție, în lupta împotriva infecțiilor nozocomiale. ”mai ales că sunt și foarte intens mediatizate și de asemenea, pe bună dreptate, și acele situații de infecții intraspitalicești. De situații în care dezinfecția nu se realizează la standarde normale. De aceea avem un regulament la ASSMB, însușit de medici și asistente. Procedurile sunt foarte ferme în acest moment. Nu există proceduri blocate.”

”De asemenea, cred că trebuie să preluăm bunele practici din alte capitale. Pare un lucru neimportant, derizoriu, pe lângă necesitatea de a achiziționa aparatură ultraperformantă să te gândești la modul cum se face curățenie, cum se spală sălile de tratament, saloanele. Ar trebui să aplicăm și noi ceea ce se întâmplă în toată Europa, și anume fiecare astfel de incintă medicală să fie dotată cu ustensile separate, colorate diferit, pentru a nu fi transferate dintr-un loc în altul. Dorim să implementăm acest lucru. Avem și o premieră în acest lucru: un prim robot care folosește o tehnologie revoluționară, pe bază de xenon, pentru distrugerea infecțiilor nozocomiale și dezinfectarea spitalelor. O investiție, nu foarte mare, de până în 200.000 de euro, care se află acum la spitalul Victor Babeș, și pe care dorim să o achiziționăm pentru toate spitalele capitalei”, a mai declarat primarul general Gabriela Firea.

Citește și:

Ingineri cu diplome false. Fără examen, fără prezență. UTCB, plângeri penale

Investiție. Primăria Capitalei a cumpărat apartamente pentru medici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel