Gabriela Firea - Costel Alexe, declaraţii comune după scandalul poluării

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi ministrul Mediului, Costel Alexe, au făcut declaraţii comune după scandalul poluării din Capitală, în urma căruia Gabriela Firea a anunţat că va depune plângere penală împotriva ministrului Mediului. 

"Am răspuns prezent solicitării ministrului de a ne întâlni în şedinţa Comitetului Naţional al Mediului. Am fost impresionată de interesul echipei de a se lupta cu poluarea. Azi am vorbit despre gropile de gunoi. Cum ştiţi, primăria Capitalei are 2 contracte semnate în 1999, cu Iridex şi EcoSud. I-am comunicat dlui ministru că sunt mai multe sesizări din partea cetăţenilor privind mirosul de acolo. Dl Alexe ne-a garantat tot sprijinul atât în vederea unor analize şi a altor cercetări pentru a vedea în ce măsură cetăţenii din apropiere suferă din cauza gropilor de gunoi. Contractele de salubrizare au fost semnate, pe alocuri, pe 20 de ani şi este greu să fie reziliate în cazul unor neconcordanţe", a spus Gabriela Firea. 

Ministrul mediului, acord cu primarul general

"Un subiect de discuţie constructiv a fost etapa de preinfringement în care se află România din cauza gropilor de gunoi din Bucureşti. Am convenit cu primăria Generală ca până la finalul lunii ianuarie să ne fie transmise datele privitoare la proiectul pilot cu groapa de gunoi de la Chiajna, cu speranţa că procedura de preinfringement va fi închisă. Mă bucur că toate autorităţile locale vor ca procesul colectării selective să fie unul suficient. Trebuie să ajungem la 50 la sută la nivel naţional, suntem abia la 13 la sută. Voi avea întâlniri cu primarii de sector săptămâna viitoare", a declarat şi Costel Alexe. 

VEZI ŞI Firea vine cu documente. Explodează scandalul cu ministrul Alexe: Îi cere demisia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel