Gabriela Firea, amendată cu 1.000 de lei într-un proces cu Narcisa Iorga

Gabriela-Firea-253x207
Gabriela-Firea-253x207

Gabriela Firea a primit o amendă administrativă de 1.000 lei în urma unei plângeri penale făcute împotriva sa de către Narcisa Iorga, care s-a soldat cu neînceperea urmăririi penale, actualul senator afirmând ca ia şi ea în calcul o acţiune în instanţă împotriva lui Iorga.

”Mă simt ca în romanul "Procesul", al lui Franz Kafka, adică într-o situație absurdă. Doamna Iorga era cea care nu reușea să depășească statutul de șef al Biroului de presă al PDL, în exercitarea atribuțiilor din cadrul CNA, în sensul că era partizană și, mai mult, folosea amenințări și un limbaj injurios când ne amenda, și tot ea m-a reclamat pentru, pasămite, ultraj și șantaj, pentru o emisiune din 2009, la care a fost invitat europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor. Devenind senator, dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justitie. Am fost chemată, am mers și am dat o declarație în care am precizat că în nicio împrejurare nu am făcut altceva decât să informez corect opinia publică, în calitate de realizator TV, iar incidentul reclamat de dna Iorga se referea la persoana sa privată și nu la poziția pe care o are, în cadrul CNA. Apreciez că procurorul de caz a dispus neînceperea urmăririi penale atât pentru ultraj cât și pentru șantaj și mă voi sfătui cu avocatul meu dacă voi contesta amenda administrativă primită, precum și în legătură cu oportunitatea de a o chema eu în fața instanței pe doamna Iorga, pentru prejudiciile morale și trauma pe care mi le-a adus mie și familiei mele, având și martori în acest sens. Soțul doamnei Iorga, polițist de profesie, mă suna la 1 noaptea, când lucram la Antena 3, să mă amenințe că "mă aranjează el, se ocupă de mine, dacă mai spun ceva pe post despre soția sa". Eu mă consider cea șantajată și regret că am tăcut, așa că mi se potrivește zicala: "pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești”, a declarat Gabrielea Firea.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe 8 martie 2011, Narcisa Iorga a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului l Bucureşti cu privire la comiterea de către Gabriea Vrânceanu Firea "a infracţiunilor de şantaj şi ultraj", în perioada în care aceasta realiza emisiunea "Ştirea Zilei", la Antena 3.

Iorga a reclamat că Firea, în cadrul mai multor ediţii ale emisiunii pe care o realiza la Antena 3, "a ameninţat cu dezvăluirea unor aspecte şi fapte ce ţin de viaţa sa privată şi profesională, anterioare numirii sale în funcţia de secretar de stat, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), cu intenţia de a o compromite".

De asemenea, Narcisa Iorga a mai spus în plângerea sa că a fost ameninţată cu dezvăluirea unor "activităţi ilicite" ale societăţii comerciale în cadrul căreia a avut calitatea de asociat înainte de a deveni membru al CNA, ori a unor aspecte ce ţin de viaţa sa privată din perioada în care era jurnalist, "aceste ameninţări trădând dorinţa de răzbunare" a Gabrielei Firea, "ca urmare a îndeplinirii obligaţiilor de serviciu ce constau în sancţionarea radiodifuzorului Antena 3 pentru nerespectarea legislaţiei audiovizuale".

Iorga a mai spus în plângere că Firea a urmărit "ca, prin constrângere, să o determine să renunţe la îndeplinirea obligaţiilor de serviciu", respectiv să nu mai propună monitorizarea şi amendarea în cazul abaterilor de la legislaţia audiovizualului a postului Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel