Gabriela Firea: Tallin, model pentru Bucureşti

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primarul General, Gabriela Firea, împreună cu Ambasadorul României în Republica Estonia E.S. Daniela Mihaela Camarasan, au vizitat Centrul de Informare e-Estonia, din Tallin, unde au asistat la o prezentare a modului în care sunt digitalizate serviciile publice estone.

În Republica Estonia, care are o populație de 1.3 milioane de locuitori, aproape 90% dintre serviciile publice se realizează online, singurele operațiuni care nu se pot completa digital fiind căsătoriile și tranzacțiile imobiliare. Implementarea acestui sistem, deosebit de eficient, a fost posibilă prin colaborarea tuturor instituțiilor statului, care au oferit informațiile necesare, astfel încât portalul național să poată centraliza toate datele necesare cetățenilor săi.

Astfel, prin digitalizarea serviciilor, 98% dintre cetățenii Estoniei dețin un ID electronic, 99% din tranzacțiile bancare sunt făcute în sistem electronic, 95% din taxe și impozite sunt încasate electronic, iar 98% din noile firme sunt înființate în sistem electronic. Durata medie a procedurilor se situează undeva între 20 și 60 de minute.

Tallin, model pentru Bucureşti

La finalul prezentării, Primarul General, Gabriela Firea, a apreciat că Tallin reprezintă un model de bune practici atât pentru București, cât și pentru România și a declarat că după finalizarea strategiei Smart City la care se lucrează în prezent, Capitala României va face pași concreți pentru digitalizarea serviciilor publice și implicit, pentru reducerea birocrației.

De asemenea, edilul Șef al Bucureștiului a avut o întâlnire bilaterală cu E.S. Daniela Mihaela Camarasan, la sediul ambasadei, unde au discutat despre pașii pe care administrația de la București îi va face astfel încât discuțiile purtate cu primarul orașului Tallin, Taavi Aas și cu Mihhail Kolvart, Președintele Consiliului Municipal Tallinn să se transforme în proiecte concrete de modernizare a Bucureștiului.

Aceste întâlniri au avut loc în contextul delegației oficiale pe care Primarul General, Gabriela Firea, a realizat-o în perioada 9-11 august, în capitala Estoniei, Tallinn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel