Gabriela, fetiţa de 7 ani pentru care „se bat" două familii, a dispărut din spital

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Gabriela, fetița de 7 ani din județul Caraş Severin, pe care se bat două familii, a fost răpită din spital.

Gabriela, fetiţa de 7 ani crescută de un asistent maternal din Bocşa, judeţul Caraş Severin, care urma să ajungă la o familie ce a adoptat-o recent, a fost dată din spital celor care au adoptat-o. "Mi-au răpit-o din spital", spune soția asistentului maternal.

Familia care o crește pe Gabriela de la vârsta de un an spune că a dus-o pe copilă la pishiatru, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu" din Timișoara, pentru că era foarte stresată.

Cornelia Miloș, soția asistentului maternal care o creștea pe copilă, a declarat, pentru Mediafax, că marți dimineața fetița a dispărut din spital.

"Mi-au răpit-o"

„Mi-au răpit-o din spital. Stau aici de joi internată și aseară a fost doamna avocată, a luat legătura cu doamna doctor să afle în ce stare e copilul și a zis că promite că astăzi îi face o evaluare psihologică și ne face ieșirea că plângea fetița că vrea la tati, vrea acasă, nu aici. Aici e un spital de neuropsihiatrie. Fetița nu e bolnavă, e doar speriată și face stări de anxietate că se simte mereu în nesiguranță. O invadau cei de la centru, de la protecție, că ziceau că trebuie să o consilieze. Când îi vedea o panicau de numa...A luat-o doctorița curantă, în care eu aveam încredere, că a zis că-i face evaluarea psihologică. Mi-a luat fetița din mână. Fetița plângea:. Atunci, fetița a predat-o în gura lupului, la nenorociții ăștia. (...) Au venit și mi-au luat fetița din mână. Au răpit-o! Nu știu ce filieră....(...) Doctora a predat-o. Aici era lume care a văzut și a zis că fetița nu voia să urce și plângea:", a spus Cornelia Miloș.

Ce spun reprezentanții spitalului

Reprezentanții spitalului spun că fetița a fost preluată de DGASPC Caraș Severin, iar medicul curant al copilei a urmat o procedură legală.

„Copilul la care faceți referire este un copil cu o decizie judecătorească care atribuie părinților adoptatori acest copil, internat în data de 21 (nr. - noiembrie) cu o reacție la stres și care, după consultarea și după evaluarea psihiatrică, a fost astăzi predat, conform actelor instanțelor judecătorești, familiei prin intermediul specialiștilor care se ocupă cu protecția copilului din județulul lor de baștină, Caraș-Severin. (...) Eu acest copil nu l-am văzut. L-a văzut medical psihiatru care a putut decide externarea acestui copil", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Louis Turcanu" Timișoara, Mihai Gafencu.

Potrivit reprezentanților DGASPC Caraș-Severin, fetița a ajuns deja la familia care o adoptase.

„Minora a fost astăzi (marți - n.r.) preluată de reprezentanții DGASPC și predată în familia adoptatoare.(...) A fost consiliată de angajații DGASPC Caraș-Severin, dar și Timiș, se afla într-o stare psihică bună și, conform hotărârii judecătorești, a fost predată familiei adoptatoare. Reprezentanții Direcției s-au adresat spitalului cu rugămintea de a nu externa fata decât în prezența DGASPC, conform legii", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al DGASPC Caraș-Severin, Oana Glăvan Cena.

Executorul judecătoresc a anunţat că vine să o ia

Recent, la locuinţa asistentului maternal se adunaseră mai multe persoane, după ce executorul judecătoresc a anunţat că vine să ia fata. Oamenii spuneau că familia adoptivă nu s-a interesat de soarta copilei nici când aceasta a fost în spital. Localnicii au stat mai mult timp în faţa casei, însă executorul nu a venit, cel mai probabil pentru a dezmorţi tensiunea creată. În cele din urmă, executarea a fost amânată la cererea familiei adoptive, a declarat Oana Glăvan, reprezentant al DGASPC Caraş Severin.

Fetiţa a ajuns în casa familiei Miloş când avea un an. Ea a fost repatizată de DGASPC Caraş Severin lui Adrian Miloş, angajat ca asistent maternal. Familia Miloş are 9 copii naturali şi a crescut două fetiţe luate în plasament. Pe una dintre ele a adoptat-o în urmă cu mai mulţi ani, iar asistentul maternal spune că şi pe Gabriela vrea să o adopte. A şi început procedurile legale, însă când a depus cererea la DGASPC, fetiţa era deja în proces de adopţie. Apoi, copila a fost câştigată, în instanţă, de o altă familie.

În vara acestui an, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Caraş-Severin arăta, într-un comunicat de presă, că fetiţa se află în grija asistentului maternal profesionist din oraşul Bocşa de la vârsta de un an şi două luni. Reprezentanţii instituţiei susţineau atunci că asistentul maternal a declarat în scris că nu doreşte să adopte fetiţa.

Tot în vara acestui an, Sorina, fetiţa din Baia de Aramă al cărei caz a fost intens mediatizat după ce a fost luată cu forţa de un procuror din casa în care a crescut, a părăsit România împreună cu părinţii adoptivi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel