Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, anunț: Ce vedem azi pe străzile sectorului....

Gabriel Mutu
Gabriel Mutu

Campania de înfrumusețare a străzilor din Sectorul 6 continuă cu succes şi în aceste zile. Peste 35.000 de fire de flori, crescute și îngrijite în serele Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU), sunt plantate în prezent pe mai multe artere din sector, respectiv Strada Apusului, Bulevardul Constructorilor şi Bulevardul Cotroceni.

Încă din luna mai, Primăria Sectorului 6, prin ADPDU Sector 6 a demarat o amplă campanie de plantare în mai multe zone din sector. Astfel, membrii comunităţii pot admira pe principalele artere o paletă impresionantă de flori de cele mai diverse culori, precum Petunia (florile cu o mie de culori), Tagetes (Crăiţele), Gazania, Antirrhinum (Gura Leului) şi Pelargonium (Muşcate).

„Tot ceea ce vedem azi pe străzile sectorului 6 sunt plante produse exclusiv în serele noastre, ale administrației publice locale. Nicio floare nu este cumpărată!", a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

"Sunt produse doar în serele noastre"

Cele mai colorate flori plantate în Sectorul 6 sunt petuniile. Numite și florile verii ori florile cu o mie de culori, petuniile sunt pline de flori de la începutul verii până la mijlocul toamnei. Una dintre marile calități ale petuniilor sunt culorile florilor, extrem de variate și plăcute – de la alb, roz, galben, roşu, violet, albastru, sau numeroase combinații dintre acestea, dar și înflorirea repetată a plantei.

„Din serele noastre tocmai au plecat 2.800 de jardiniere de begonii cu un total de 35.000 de fire de flori. Toate florile plantate pe domeniul public al Sectorului 6 sunt produse doar în serele noastre şi sunt aici crescute prin grija angajaţilor noştri", a precizat Elena Pintileasa, şef formaţie sere din cadrul ADPDU Sector 6, care este angajată în această structură de 50 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel