Furtuna tropicală Nate se îndreaptă spre SUA. Bilanțul morților

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Cel puțin 20 de persoane au murit după ce furtuna tropicală Nate a lovit țări din America Centrală.

Aducând ploi diluviene, Nate a provocat moartea a 11 persoane în Nicaragua, a opt în Costa Rica și a trei în Honduras, potrivit autorităților locale.

Bilanțul rămâne însă provizoriu, în condițiile în care șapte persoane sunt date dispărute în Nicaragua, 17 în Costa Rica și trei în Honduras.

Ploile au scos din rădăcini arbori, au prăbușit poduri și au inundat drumurile și casele din cele trei țări afectate.

În Nicaragua, țara cea mai afectată de trecerea furtunii, vicepreședinta și purtătoarea de cuvânt a guvernului, Rosario Murillo, estimează că peste 10.000 de persoane au avut de suferit în urma inundațiilor și alunecărilor de teren înregistrate în 30 de municipalități. 

De asemenea, școlile și administrațiile locale au fost închise în Costa Rica, unde a fost decretată starea de urgență și mai multe drumuri majore au devenit impracticabile. Peste 5.000 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele de teama alunecărilor de teren, a declarat Ivan Brenes, șeful serviciilor de urgență..

Aeroportul internațional rămâne deschis, însă numeroase zboruri au fost anulate. Meciul de calificare pentru Cupa Mondială de Fotbal din 2018 dintre Costa Rica și Honduras, programat pentru vineri la San José, a fost amânat pentru sâmbătă.

Centrul Național pentru Uragane din SUA (NHC) a precizat că furtuna tropicală, localizată în estul Hondurasului joi seara, își va continua traseul spre nord, scăzând în intensitate în timpul trecerii pe uscat înainte de a-și recăpăta forța pe mare.

Potrivit NHC, furtuna "se va apropia de intensitatea unui uragan" atunci când va lovi vineri seara Peninsula Yucatan (estul Mexicului).

Nate este așteptat să se transforme în uragan peste week-end, atunci când va traversa Golful Mexic, unde platformele petroliere și gazeifere au fost evacuate, înainte de a ajunge în sudul Statelor Unite și de a lovi statele Louisiana și Florida.

Sezonul ploios, care durează cinci luni în America Centrală, se va încheia abia în noiembrie, notează AFP.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel